Ilustračná foto: unsplash

Na týchto miestach sa s inými turistami o miesto na pláži biť nemusíte.

Od rodinnej farmy, kde si môžete v sade pochutnať na citrónoch a pomarančoch, až po bývalú pirátsku vežu s výhľadom na more. Dovolenka v Taliansku nemusí znamenať len ubytovanie v hoteli a ležanie na pláži od rána do večera.

Článok pokračuje pod videom ↓

Cinque Terre

Cinque Terre je podľa The Guardian jednou z najnavštevovanejších talianskych destinácií a zodpovedajú tomu aj ceny. Len kúsok odtiaľ, v dedinke Corniglia, ale nájdete malú rodinnú farmu s hektármi viniča a olivovníkov. Od miestnej stanice sa nachádza len 15 minút chôdze. Skalnatá zátoka Corniglia je vzdialená sedem minút chôdze a vedú odtiaľ trasy do ďalších dedín, ktorých krásy môžete objavovať. Na farme je k dispozícii 6 izieb, v ktorých sa môžete ubytovať. Krásy Cinque Terre si tak môžete vychutnať v pokoji a v jedinečnej atmosfére.

Ilustračná foto: unsplash

Gli Agrumeti sul Mare, Sicília

Na ďalšej z rodinných fariem, ktorá sa nachádza v Gli Argumenty sul Mare, sa zas môžete dosýta najesť klementínok či pomarančov. Staručký dom je usadený medzi Etnou a morom. K dispozícii sú tu 4 apartmány, pričom vítaní sú aj domáci miláčikovia. Pláž je vzdialená len 200 metrov, pričom vychytenejšie lokality, napríklad Taormina, sú vzdialené len hodinu jazdy autom. Majiteľ Giovanni Russo zas rád prevádza svojich hostí liehovarmi Galeano Mazzullo, ktoré založil ešte jeho prastarý otec.

Ilustračná foto: unsplash

Torre Cangiani, Campania

Pobrežie Amalfi je obľúbené najmä vďaka farebným dedinkám, strmým útesom a vilám, ktoré lákajú hádam každého. Západne od Sorrenta sa uprostred olivových a citrónových hájov nachádza ekologická farma postavená okolo pirátskej veže zo 17. storočia. Ponúka 4 elegantné izby a dvojizbový byt s naozaj luxusným výhľadom. Raňajky a večere si môžete dopriať z lokálne dopestovanej a uchovanej zeleniny, z čerstvých paradajok, olivového oleja či medu. Pláž je od vily vzdialená približne 1,5 kilometra.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Campania da vivere (@campaniadavivere)

Aj tento článok ste si mohli prečítať do konca vďaka našim predplatiteľom.
Staňte sa súčasťou PREMIUM klubu a získate benefity v hodnote 28 €.

Uložiť článok

Najnovšie články