SNS očakáva stanovisko od Smeru k účasti na stretnutí v Prezidentskom paláci

Koaličná SNS zvolala na pondelok (20. 5.) svoj poslanecký klub, pričom očakáva definitívne stanovisko od Smeru o účasti alebo neúčasti na stretnutí, na ktoré po atentáte na premiéra Roberta Fica (Smer) pozvala politické strany prezidentka Zuzana Čaputová a jej nástupca Peter Pellegrini, informovala hovorkyňa strany Zuzana Škopcová.

18.05.2024 12:13
Atentátnika eskortovali pred sudcu
Video
18. máj 2024 / Zdroj: TV Pravda

„My sme však presvedčení, že pokiaľ nám Robert Fico neodkáže, že si želá takéto stretnutie, nemá nikto právo, takéto okrúhle stoly organizovať,“ uviedla hovorkyňa. Doplnila, že SNS nepodporuje okrúhly stôl za účasti lídra hnutia Slovensko Igora Matoviča.

Spoločné vyhlásenie Čaputovej a Pellegriniho: Situáciu musíme upokojiť
Video
Zdroj: FB/Zuzana Čaputová

SNS deklarovala, že dôrazne odmieta mediálne hry a špekulácie, ktoré zaznievajú v súvislosti s okrúhlym stolom, ktorý zvolala prezidentka spolu so svojím nástupcom.

súd, fico, atentát, cintula, šts Čítajte viac Sudca poslal atentátnika do väzby, rozhodnutie nie je právoplatné SR premiér Fico atentát stav Kaliňák BBX Čítajte viac Tri dni po atentáte na Fica: Čo zatiaľ vieme? Otázky a odpovede, premiér ostáva na JIS, atentátnik ide pred súd Erik Kaliňák Čítajte viac Po atentáte na Fica čelia vyhrážkam poslanci aj minister. Viacerí majú sprísnený režim

Strana opätovne vyjadrila podporu Robertovi Ficovi a Smeru. Za jedinú prioritu aktuálne považuje, aby bol premiér mimo ohrozenia života. „Pokiaľ tomu tak nie je, je absolútne vylúčené, aby sa politický atentát na jeho osobu akokoľvek zneužíval. Predseda SNS Andrej Danko vyzýva na zmier,“ doplnila Škopcová. Kým nie je jasné, že je Fico mimo nejakého ohrozenia, malo by sa podľa SNS mlčať.

chyba
Viac na túto tému: #SNS #Andrej Danko #atentát na Roberta Fica