Denník N

Nenávisť na internete po útoku na Fica vyletela. Dva slovenské startupy používajú AI, aby sme žili bez nej

T. H. - Ilustrácia pomocou Midjourney
T. H. – Ilustrácia pomocou Midjourney

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

  • Nenávisť na sociálnych sieťach je na Slovensku už bežná, no po streľbe na Roberta Fica aj tak výrazne zosilnela.
  • Dva slovenské startupy vybavené umelou inteligenciou robia všetko pre to, aby boli diskusie na internete opäť slušné.

Nenávisť na sociálnych sieťach je aj na Slovensku už niekoľko rokov obrovským problémom, dáta však ukazujú, že po stredajšom pokuse o atentát na Roberta Fica toxicita v komentároch na Facebooku či Instagrame výrazne vzrástla. Úrad vlády preto dokonca požiadal médiá, aby diskusie na sociálnych sieťach pod svojimi príspevkami obmedzili.

V stredu bol pomer nenávistných komentárov na Facebooku a Instagrame o 60 percent vyšší, ako zvykne byť v najrušnejšie dni. Kým inokedy je zhruba každý siedmy z nich plný rasizmu, vyhrážok, vulgarizmov či schvaľovania násilia, bezprostredne po streľbe v Handlovej to bolo častejšie – vyše 21 percent. Informoval o tom slovenský startup, ktorý čistí diskusie od nenávisti, Elv.aI

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Firmy

Médiá

Robert Fico

Startupy

Technológie

Umelá inteligencia

Ekonomika

Teraz najčítanejšie