Železničná doprava na hlavnej trati pri Žiline bude opäť obmedzená, ZSSK zabezpečila náhradné autobusy

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
InterCity, ZSSK
Tento článok pre vás načítala AI.

Aj tento víkend je pre úpravu infraštruktúry čiastočne obmedzená železničná osobná doprava na hlavnej trati pri Žiline. Na úseku Žilina – Dolný Hričov v sobotu a nedeľu popoludní nejdú štyri osobné vlaky jazdiace na linke Žilina – Trenčín-Zlatovce a späť.

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) o tom informovala v rámci mimoriadnosti na železniciach s tým, že zabezpečila náhradnú autobusovú dopravu. Cestujúci ju môžu po oba dni využiť medzi Žilinou a Dolným Hričovom cez Horný Hričov.

Rovnaké obmedzenie aj budúci víkend

Výluka sa týka konkrétne osobných vlakov s odchodmi zo Žiliny do Trenčína 12:44, 14:44 a opačne z Dolného Hričova do Žiliny 13:02, 15:02. Rovnaké obmedzenie na tomto úseku a v tom istom čase už železničiari avizujú aj na budúci víkend 25. a 26. mája. Úsek Žilina – Dolný Hričov má 10 kilometrov, je na konci železničnej trate Bratislava – Žilina dlhej 201 kilometrov.

Začiatkom budúceho týždňa sú plánované obmedzenia aj na kysuckej regionálnej trati medzi Čadcou a Makovom. „Predpokladané meškanie vlakov dotknutých výlukou môže byť 15 minút. V prípade väčšieho meškania nie je zaručené čakanie prípojných vlakov,“ upozornila vopred ZSSK.

V pondelok 20. mája na úseku Čadca – Turzovka pre práce na trati nepôjde šesť osobných vlakov. Ide o spoje s odchodmi z Čadce 8:02, 9:06, 11:06 a z Turzovky opačne 8:29, 10:29, 12:29. Cesta vlakom z Čadce do Turzovky podľa cestovného poriadku trvá 24 minút, opačne o minútu viac. Náhradná autobusová doprava má trasu Raková – Staškov, zastávka – Staškov – Podvysoká – Turzovka.

Vypadne desať osobných vlakov

V utorok 21. mája na úseku Turzovka – Makov vypadne desať osobných vlakov. Týka sa to spojov s odchodmi z Makova 8:03, 10:07, 12:07, 13:03, 14:03, ako aj opačne z Turzovky 8:32, 9:32, 11:32, 13:32, 14:32.

Cesta z Turzovky do Makova trvá 20 minút, opačne tiež, alebo o minútu dlhšie. Cestujúci budú mať k dispozícii náhradnú dopravu na trase Turzovka – Turzovka, zastávka – Vysoká nad Kysucou – Vysoká nad Kysucou, Nižný Kelčov – Makov.

Úseky Čadca – Turzovka a Turzovka – Makov majú 14 a 12 kilometrov, trať Čadca – Makov je dlhá 26 kilometrov.

Informácie o aktuálnych výlukách a iných obmedzeniach na železniciach sú zverejnené na https://www.zssk.sk/vyluky/.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie ZSSK Železničná spoločnosť Slovensko