Je tu koniec jednej skvelej éry. Jürgen Klopp sa s LFC lúči domácim duelom s Wolverhamptonom

5
804

38. kolo Premier League už s umiestnením The Reds v rámci sezóny 23/24 nepohne. Ide ale o dôstojnú rozlúčku s nemeckým manažérom Kloppom, ktorý po 9 sezónach pri rieke Mersey končí. (AKTUALIZOVANÉ!!!)

PL 23/24 (19.5.), Anfield, Liverpool

LIVERPOOL FC - Wolverhampton Wanderers FC; 17.00 h


kto s kým 3. vs 13.
rozhodca: Chris Kavanagh
TV: Canal+ Sport 5 (SK/CZ)
streams: livetv, vipleague, footybite, totalsportek

LFC absencie

(6) Matip - koleno, Doak - koleno, Thiago A. - stehno, Jota - bedro, B. Clark - chrbát, An. Robertson - nešpecifikované (otázny štart)

WWFC absencie

(3) C. Dawson - triesla, Chiwone - členok, Neto - stehno

Daruj 4 €Daruj 100 Kč

Nelúči sa len Klopp (a Lijnders, Krawietz, resp. časť realizačného tímu). V Liverpoole končia aj Thiago A., Matip a Adrián

Viacerí sme si po Kloppovom oznámení z konca januára tohto roka, že po sezóne v LFC končí, to celé predstavovali inak. The Reds síce takmer okamžite triumfovali v Ligovom pohár, boli sme ale nabažení a chceli viac. Napríklad ligový titul a k nemu ešte aj celkové prvenstvo v Európskej lige.

V polovici marca 2024 sme ale (aj napriek tomu, že sme otočili na 2:1 i 2x v zápase viedli) nezvládli štvrťfinále FA Cupu na pôde Manchestru United a razom sa to začalo rúcať. Tam, kde sme si maľovali v najideálnejšom prípade 4 trofeje, je reálne jedna. Liverpool totiž začal strádať aj v Premier League a do finálneho zápasu sezóny nastupuje bez tlaku na výsledok. Teda relatívne, veď s Jürgenom Kloppom by sa hádam aj patrilo rozlúčiť sa víťazstvom.

Jürgen Klopp. (foto: liverpoolfc.com)

Liverpool naposledy neustrážil v birminghamskom Villa Parku 2-gólové vedenie v dueli s Aston Villou, výkonom to ale nebolo zlé, hostia väčšinu zápasu kontrolovali, žiaľ, záverečné zmeny v zostave Kloppovi nevyšli.

Merseysiders sa posledný raz predstavia pod vedením aktuálneho realizačného tímu, nelúči sa teda len Klopp, ale aj jeho asistenti Lijnders, Matos (obaja sa už dohodli s RB Salzburg, pozn.) a Krawietz + ďalší členovia realizačného timu ako tréneri brankárov Achterberg a J. Robinson, kondičný tréner Kornmayer a ďalší.

Z hráčskeho kádra bude v 24/25 inde pôsobiť dvojica Thiago Alcântara – Joël Matip a kontrakt na konci júna končí aj Adriánovi.

Španiel Thiago sa ale s fanúšikmi, resp. klubom nerozlúči priamo na trávniku (aj keď sa najnovšie po zranení zapojil do tréningu), resp. ako člen zostavy, pretože je zranený, čo samozrejme v jeho prípade nie je žiadnym prekvapením, veď toho v Anglicku premaródoval naozaj dosť. Ďalšími absentérmi sú Matip (ktorý je v LFC 8 sezón a je podobným prípadom ako Thiago, rozumej, do zápasu nezasiahne, a tak sa bude lúčiť maximálne tak v teplákovej súprave), mladík Doak a otázni sú Andy Robertson, jeden z najlepších nákupov v Nemcovej liverpoolskej ére a Diogo Jota, pričom obaja sa na poslednom tréningu objavili.

LFC stratil vedenie 3:1, na trávniku Aston Villy remizoval 3:3

V nových dresoch

Zostava je otázna, nemyslím si však, že do nejakej veľkej miery. Klopp má svoje „kone“, dlhoročných ťahúňov do základu celkom isto dá.

Liverpool fans premiérovo predstaví nové prvé dresy pre sezónu 2023/24, ktorým si pripomíname úspešný rok 1984.

Spomienka na rok 1984 a veľký európsky úspech i celkovo treble. LFC predstavil prvé dresy na sezónu 24/25, prítomný je retro nádych

Wolves až tak oveľa nejde

Zverencom Garyho O’Neila to v poslednej dobe skoro vôbec nejde. V posledných 2 zápasoch zostali bez bodu so skóre 2:8, z ostatných 10 vyhrali len raz (1-2-7).

Naposledy v domácej sezónnej dermiére nestačili na rozbehnutý Crystal Palace a v priamom súboji tabuľkových susedov prehrali 1:3 a v poradí klesli na 13. miesto.

Wolverhampton v poslednej dobe viac zaujal mimo trávnikov, keď vedeniu Premier League predložil na prerokovanie požiadavku o zrušení VAR-u (za je aj Klopp, ktorý hovorí, že technológia je síce fajn, lenže tí, čo ju obsluhujú, to nerobia poriadne a keďže ich nezmeníme, je odpoveď jasná).

V ostatných mesiacoch poriadne kontroverzná technologická vymoženosť hnevá viacerých, a tak by sa už 6.6. 2024 mohlo rozhodnúť, čo s ňou ďalej.

Vrátim sa ale späť k duelu 38. kola. Wandererers nepočítajú s trojicou maródov Neto, Chiwone a C. Dawson.

Útočník Wolverhamptonu Wanderers Hwang Hee-chan. (foto: Twitter)