Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Zo zahraničia

17. mája 2024

Väčšina Rusov by podporila ukončenie vojny „tento týždeň“, ale iba pod podmienkou ponechania si okupovaných území



Väčšina obyvateľov Ruska by okamžite podporila ukončenie vojny na Ukrajine, ale iba v prípade, že by okupované územia neboli vrátené Ukrajine. Ako referuje web news.sky.com, vyplýva to z najnovšieho prieskumu, ...



Zdieľať
kazakhstan_protesters_79559 d8e589f9ca984e999929e5932d50dc6d 676x451 17.5.2024 (SITA.sk) - Väčšina obyvateľov Ruska by okamžite podporila ukončenie vojny na Ukrajine, ale iba v prípade, že by okupované územia neboli vrátené Ukrajine. Ako referuje web news.sky.com, vyplýva to z najnovšieho prieskumu, ktorý uskutočnila ruská nezávislá agentúra Levada Center.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine



Zatiaľ čo 71 % by podporilo ukončenie vojny „tento týždeň“, toto číslo kleslo až na 30 %, ak by podmienkou mieru bolo vrátenie okupovaných ukrajinských území.

Podľa Levada Center podpora ruskej armády zostáva približne na úrovni 75 %, pričom ju pravdepodobne podporujú hlavne starší respondenti. Putina údajne podporuje 82 % ruských občanov.

Zdá sa však, že ľudia vo veku od 18 do 24 rokov menej pravdepodobne podporujú súčasného ruského vodcu, pričom až 77 % neschvaľuje jeho aktivity vo funkcii prezidenta.



Zdroj: SITA.sk - Väčšina Rusov by podporila ukončenie vojny „tento týždeň“, ale iba pod podmienkou ponechania si okupovaných území © SITA Všetky práva vyhradené.

   Tlač    Pošli



nasledujúci článok >>
Putin podľa analytikov predstiera záujem o mierové rokovania, stretnutie so Si Ťin-pchingom využil na propagáciu
<< predchádzajúci článok
Prímerie počas olympijských hier nezabráni Rusom v prípravách na ďalšie útoky, tvrdí ukrajinský prezident