Dnešný článok na Denníku N Šéf štátnej ochranky bol funkcionár Hlasu, pracoval pre Pentu a strážil aj Haščáka  je ukážkovou demonštráciou toho, prečo sa atentátom na premiéra Fica Slovensko dostalo ešte ďalej na cestu, z ktorej pomaly niet návratu.

Článok ukazuje akým jedovatým a pritom zároveň akože faktickým vie byť novinárske slovo. Redaktorke Denníka N totiž fakt, že súčasný šéf ochranky predsedu vlády Pavol Krejčí necelé tri roky pracoval v Pente, stojí za to, aby z toho urobila nadpis a aby do nadpisu dala aj meno Haščák. A to v čase a v kontexte, kedy sú emócie spoločnosti rozbúrené, kedy sa rozoberá údajné zlyhanie ochranky a kedy ten istý Denník N vyzýva k upokojeniu atmosféry.

Sami sa tým usvedčujú z pokrytectva a len názorne ukazujú, že sa ani po 15. máji z ničoho nepoučili. Pán Krejčí pracoval v Pente v rokoch 1998 až 2001. Svoj pracovný pomer v Pente ukončil pred 23 rokmi! Tento údaj sa v pôvodnej verzii článku na Denníku N neobjavil.

Redaktorka ho doplnila až potom, ako sa jej ozvala hovorkyňa Penty a upozornila ju na to. Tento fakt je pritom zásadný, pretože Denník N pokračuje ďalej a v tom istom článku opätovne podsúva, že medzi Hlasom a Pentou existuje údajná blízkosť.

Článok, v ktorom vystupuje ako hlavná postava bývalý „zamestnanec“ Penty Krejči, ktorý sa pred niekoľkými rokmi stal funkcionárom Hlasu a ktorý sa po nástupe novej vlády stal šéfom premiérskej ochranky, má tento konšpiračný dojem vzájomnej blízkosti len posilniť.

Celé podsúvanie prepojenia na linke Penta-Haščák-Hlas-Krejči-Ochranka je pritom lživé a v kontexte posledných dní doslova odporné. Namiesto dôkladného pohľadu do zrkadla nám Denník N znovu len názorne ukazuje, že nie je dôvod sa nádejať, že by mohlo dôjsť aspoň k minimálnej sebareflexii.    

Upozornenie

Upozornenie: Redakcia sa nemusí stotožňovať s názorom autora