Transformácia človeka, jeho osobnosti a vlastností, môže niekedy pripomínať snahu zdvihnúť tektonickú dosku. Predstavu o tom, ako toto úsilie asi môže znieť, vám dá nový album elektronického producenta Stroona. Prvou zverejnenou ukážkou je singel Tectoniclifting, ktorý cez éterické trávnice, japonské perkusie, tranceové syntetizátory a hmlovú sirénu vyjadruje veľkosť, a zároveň márnosť úsilia stať sa iným, než som.

"Tectoniclifting je ten typ skladby, ktorý vznikne neplánovane. Pôvodne som ju vytvoril pre jedno divadelné predstavenie, kde sa však už nezmestila. Nakoniec mi ale skvele sadla ako dynamický vrchol B strany platne, a zároveň dobrá zvuková zmena v rámci celého albumu," hovorí o svojej novej skladbe Dalibor Kocián alias Stroon.

Singel môžete počúvať na všetkých streamovacích platformách.

Album Metal Bubble Memories, ktorý je podľa neho jeho doteraz zvukovo najfarebnejšou, najpríbehovejšou a možno aj najodvážnejšou nahrávkou, vyjde digitálne a na vinyle 30. mája vo vydavateľstve Deadred Records. Artwork k singlu ako aj k albumu vytvoril art director, dizajnér a ilustrátor Michal Hazior.

Spolu s vydaním singla sa na stránkach vydavateľstva spúšťa aj predpredaj limitovanej vinylovej verzie albumu, ktorý vychádza s finančnou podporou Fondu na podporu umenia.

Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Anna Mašátová. Správu sme upravili.