RTVS náhle zmenila moderátora O 5 minút 12 aj obsah (FOTO)

RTVS náhle zmenila moderátora O 5 minút 12 aj obsah (FOTO)

V čase enormného politického tlaku na súčasnú RTVS a zmenu vedenia RTVS a zároveň v čase napätej politickej situácie, spojenej s útokom na premiéra Roberta Fica, RTVS zmenila moderátora O 5 minút 12.

Namiesto pravidelného moderátora O 5 minút 12 Mareka Makaru bude túto nedeľu hlavnú politickú reláciu moderovať nepolitický ekonomický moderátor Marek Gudiak.

Foto: Linkedin Marek Gudiak

Marek Gudiak bol 17 rokov redaktorom televízie Markíza, do RTVS prišiel minulý rok, na starosti má prípravu a moderovanie relácie Ekonomika 24 na RTVS:24.

Aj samotná relácia bude iná, ako býva obvykle.

Hoci ide o hlavnú politickú reláciu, RTVS do nej nepozvala žiadneho politika. Hlavnou témou O 5 minút 12 bude Slovensko po atentáte na premiéra – stav, dôsledky a možnosti zmiernenia spoločenského a politického napätia. Do štúdia RTVS pozvala sociologičku Zuzanu Kusú, generálnu riaditeľku Biomedicínskeho centra SAV Silviu Pastorekovú, psychológa a odborník na vzdelávanie Mirona Zelinu a kňaza a bývalého moderátora rádia Twist Karola Lovaša.

Odporúčame aj: Hosťami Na telo budú Matúš Šutaj Eštok a psychológ Anton Heretik s teológom Danielom Pastirčákom

Paradoxne zmena dramaturgie hlavnej politickej relácie verejnoprávneho médiá prichádza v čase, keď politici vládnych strán bojkotujú televíziu Markíza, Aktuality, Nko a SME, JOJ zrušila svoju hlavnú politickú reláciu a práve RTVS má priestor na diskusiu politikov.

"RTVS vzhľadom na aktuálnu a mimoriadnu spoločenskú situáciu pristúpila k zmene dramaturgie víkendových diskusných relácií," napísala v odpovedi pre Omediach.com hovorkyňa RTVS Zuzana Vicelová. "V záujme ukľudnenia situácie a s cieľom poskytnúť pohľad odborníkov na aktuálne dianie si RTVS pozvala do relácie O 5 minút 12 hostí z oblasti politilógie, biomedicíny, sociológie. Z tohoto dôvodu, sa RTVS rozhodla aj pre iného moderátora, p. Gudiaka. Marek Makara je naďalej jedným z moderátorov o 5 minút 12," dodala Vicelová.