Denník N

Teraz sa dá obhájiť čokoľvek

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Autorka je spisovateľka

Krátko po streľbe v Handlovej mi telefonovala kamarátka. Bola rozrušená, cítila som, že sa doslova trasie. Pár minút predtým si vypočula rozhovor dvoch starších spolucestujúcich v autobuse, ktorí z atentátu obvinili všeobecne liberálov a progresívcov a Šimečku. Pán volal po obnovení trestu smrti a zavedení poriadku.

Moja liberálna kamarátka sa pokúšala dotyčným ich názor vyvrátiť – v tej chvíli boli predsa okolnosti atentátu veľmi nejasné, informácie čiastkové, na odsúdenie a ukázanie prstom na vinníkov priskoro. Ľudia však už mali názor utvorený, súdy boli nahlas vyrieknuté a riešenie vymyslené.

Telefonovala mi s obavami, čo bude teraz nasledovať.

Peter Bárdy, šéfredaktor Aktualít, pre The Guardian povedal, že „je dobrou správou, že zdravotný stav Roberta Fica je stabilizovaný. Závisí od toho veľa vecí“. Z diskusií v mojom okolí pozorujem, že o tom veľa ľudí

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Andrej Danko

Dnes píše

Texty múdrych ľudí, ktorých redakcia poprosila, aby pravidelne písali o tom, čo práve teraz považujú za dôležité, spôsobom, ktorý sa im zdá práve teraz najvhodnejší.

Robert Fico

Komentáre

Teraz najčítanejšie