Fico naďalej zostáva na jednotke intenzívnej starostlivosti v Banskej Bystrici

Fico naďalej zostáva na jednotke intenzívnej starostlivosti v Banskej Bystrici

17.5.2024 (SITA.sk) –
aktualizované 17. mája, 12:27

Premiér Robert Fico (Smer-SD) naďalej zostáva na jednotke intenzívnej starostlivosti vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici. Informoval o tom Úrad vlády SR s tým, že ďalšie informácie o zdravotnom stave premiéra verejnosti poskytnú hneď, ako to situácia dovolí.

Úrad vlády však súčasne apeluje na médiá, politikov a verejnosť, aby pri uvádzaní stanovísk vychádzali výlučne z oficiálne komunikovaných informácii a overovali si fakty.

„Po včerajšej tlačovej konferencii členov vlády SR a bezpečnostných zložiek sa v mediálnom priestore objavili nesprávne a zavádzajúce informácie. Nesprávne, zavádzajúce či klamlivé stanoviská alebo špekulácie obzvlášť z relevantných médií nepomáhajú k upokojeniu situácie na Slovensku. Práve naopak. Zbytočne prispievajú k napätiu a ďalšiemu rozdeľovaniu spoločnosti,“ vyhlásil úrad vlády a súčasne požiadal médiá, aby obmedzili diskusie na stránkach a sociálnych sieťach a upustili od relácií s konfrontačným či konfliktným obsahom týkajúcich sa atentátu na premiéra.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Streľba na premiéra Roberta Fica (fotografie)

Fakultná nemocnica informovala na sociálnej sieti, že koordinuje informácie o zdravotnom stave premiéra s Úradom vlády SR. Ako ďalej informovala, hospitalizácia ústavného činiteľa pre nich predstavuje veľkú výzvu i zodpovednosť, ku ktorej pristupujú s rešpektom.

„Starostlivosť o každého nášho pacienta je pre nás prioritou, rovnako ako zachovávanie jeho súkromia. Zároveň si uvedomujeme, že v tomto prípade ide o jedného z najvyšších ústavných činiteľov, a preto akúkoľvek komunikáciu o zdravotnom stave premiéra koordinujeme s Úradom vlády SR,“ napísala nemocnica.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Verejnoprávne médium RTVS v piatok ráno informovalo, že lekárske konzílium by malo v pondelok rozhodnúť o ďalšej liečbe či prípadnom prevoze predsedu vlády.

Viac k témam: Atentát, Fakultná nemocnica F. D. Roosevelta Banská Bystrica, Premiér Slovenskej republiky, RTVS Rozhlas a televízia Slovenska, Streľba na premiéra Roberta Fica v Handlovej
Zdroj: SITA.sk – Fico naďalej zostáva na jednotke intenzívnej starostlivosti v Banskej Bystrici © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko