01.06.2024, meniny má
17. mája 2024

Mesto po roku ruší prevádzku mimoriadnej autobusovej linky, ktorú financuje z vlastných zdrojov

Mesto po roku ruší prevádzku mimoriadnej autobusovej linky, ktorú financuje z vlastných zdrojov
Zdroj: seredsity.sk
reklama

V polovičke mája minulého roka prišlo k okamžitému a úplnému uzavretiu železničného mosta v Seredi. Vedenie mesta malo plné ruky práce s tým, ako riešiť niekoľko dôležitých otázok týkajúcich sa dopravy v okolí mesta.

Most ponad železnicu bol uzavretý pre všetky druhy dopravy vrátane chodcov a cyklistov. Pozastavená bola tiež vlaková doprava na trase Sereď – Gáň, ktorú dočasne nahradila autobusová doprava. Tá bola nakoniec takisto zrušená začiatkom septembra po obnovení železničnej dopravy, vďaka podopretiu mosta.

Mesto urýchlene zriadilo aj mimoriadnu autobusovú linku, ktorá mala pomôcť obyvateľom dostať sa z jednej odrezanej časti mesta do druhej. Aj tá však po roku končí.

Od júna koniec mimoriadnej linky

Na konci októbra 2023, teda približne po pol roku od uvedenia mimoriadnej linky do prevádzky, mesto pristúpilo k zmene a zredukovaniu počtu denných spojov. V týchto dňoch však vedenie mesta Sereď upozornilo občanov, že s platnosťou od 1. júna 2024 už nebude na trase IDC Holding – Cukrovarská ulica – IDC Holding premávať mimoriadna autobusová linka.

reklama

Tú mesto prevádzkuje na svoje náklady od mája 2023 po tom, ako bol uzatvorený most v správe Slovenskej správy ciest ponad železnicu v Seredi.

Dve linky MHD zostávajú naďalej v platnosti a ich grafikon si môžete pozrieť na tomto odkaze.

Zdroj: seredsity.sk

Zdroje: seredsity.sk, FB Mesto Sereď
Zdieľať na Facebooku