Rezort kultúry nepoprel účasť konšpirátora Machalu v projekte mediálnej výchovy. Do učiva vraj zasahovať nebude

Ministerstvo kultúry má v pláne spolu s ministerstvom školstva zabezpečovať riadny výkon mediálnej výchovy pre základné a stredné školy.

17.05.2024 10:52
lukáš machala Foto: ,
Lukáš Machala
debata (12)

Pre agentúru SITA to uviedla riaditeľka odboru komunikácie MK SR Petra Bačinská v reakcii na medializované informácie o tom, že v rezorte kultúry by mal vznikať projekt mediálnej výchovy. Bačinská tiež zdôraznila, že mediálna výchova, ako prierezový predmet, je schválenou súčasťou štátneho vzdelávacieho programu.

Machala v Ide o pravdu: Zem nie je plochá, bola to odo mňa provokácia. V RTVS už protestujú, aj keď ešte nevedia, čo by sa malo zmeniť
Video

Podľa informácií, ktoré pred niekoľkými dňami priniesol" denník HN .{target:_blan­k}„:[https://hnonline.sk/…ator-machala], jestvovala možnosť, že by daný projekt mohol viesť generálny tajomník služobného úradu MK SR Lukáš Machala. Bačinská poprela, že by sa Machala akýmkoľvek spôsobom mal podieľať na tvorbe obsahu učebného plánu, ten budú podľa jej slov kreovať odborníci, pedagógovia, novinári, detskí psychológovia a ďalší. „Členovia pracovnej skupiny, ktorá v tejto súvislosti vzniká na MK SR, rovnako tak nebudú zasahovať do obsahu vyučovacej látky. Budú len koordinovať aktivity smerujúce k naplneniu cieľa,“ uviedla.

Zuzana Čaputová Čítajte viac „Má človek v hlave mozog, ak som ho nevidela?“ Prezidentka trefne zareagovala na Machalu

Informáciu o tom, že na MK SR zrejme vzniká projekt mediálnej výchovy priniesol pred niekoľkými dňami denník HN. Projekt mal byť podľa informácií média zameraný na deti na základých i stredných školách a jeho cieľom malo byť zlepšovanie povedomia o masovokomuni­kačných prostriedkoch, taktiež zvyšovanie kritického myslenia a samostatnosti v myslení a rozhodovaní pri vonkajšom tlaku masmédií. Projekt by podľa informácií denníka HN mohol viesť generálny tajomník služobného úradu MK SR Lukáš Machala. Ten prednedávnom vyvolal kontroverziu svojimi výrokmi polemizujúcimi o guľatosti planéty Zem.

šimkovičová, taraba, danko, Čítajte viac Bude Lukáš Machala novým riaditeľom RTVS? Po boku Šimkovičovej oznámil svoj verdikt
12 debata chyba
Viac na túto tému: #Ministerstvo kultúry #mediálna výchova #Lukáš Machala