Sobota1. jún 2024, meniny má Žaneta, zajtra Oxana, Xénia

Škandál v rozhlase: Moderátor vyzval po atentáte na Fica na odstránenie belgického premiéra

Belgický premiér Alexander De Croo
Belgický premiér Alexander De Croo (Zdroj: SITA/Benoit Doppagne, Pool via AP)

BRUSEL - Belgický premiér Alexander De Croo podal vo štvrtok sťažnosť na rozhlasového moderátora, ktorý poslucháčov vyzýval na jeho "odstránenie".

Nemenovaný moderátor, ktorého vyšetruje polícia, sa tak vyjadril v súvislosti so stredajším atentátom na slovenského premiéra Roberta Fica. Neskôr povedal, že išlo o nemiestny vtip a ospravedlnil sa, flámska stanica Waregem1 ho však okamžite suspendovala, píše agentúra AFP.

Zdravotný stav premiéra je podľa Pellegriniho stále vážny: Chvíľu s ním komunikoval (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

"Všetkým, ktorí uvažujú o streľbe na Alexandra De Crooa, ale neodvážia sa kvôli bezpečnostným opatreniam okolo neho, odkazujem: Vidíte, že je možné strieľať premiéra. Takže hovorím: Do toho," povedal v stredu zmienený moderátor počas vysielania, informuje agentúra DPA. V príspevku priamo reagoval na stredajší atentát na slovenského premiéra Fica.

Flámska stanica Waregem1 vo štvrtok oznámila, že moderátor bol po zmienenom "nemiestnom vyhlásení" okamžite suspendovaný. Samotný moderátor sa poslucháčom ospravedlnil, pričom tvrdil, že vyjadrenie myslel žartovne. Podľa svojho zamestnávateľa však úplne zle odhadol načasovanie aj kontext a nemal sa takto vyjadriť.

Viac o téme: RozhlasBelgickoAtentát na Roberta Fica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu