Naučte sa myslieť ako STEVE JOBS: 9 lekcií školy života, ktoré vám pomôžu dostať sa na vrchol

Čo je to úspech? Pre každého z nás znamená úspech niečo iné. Patríte medzi tú skupinu, ktorá uprednostňuje istoty a uspokojí sa so klasickým zamestnaním, alebo sa pokladáte za vizionára a túžite dosiahnuť v živote veľké veci?

Inšpirujte sa najznámejšou ikonou, detailistom, vizionárom, filantropom, ktorý sa zapísal do dejín svetovej technológie – STEVOM JOBSOM.

NEBOJTE SA BYŤ OUTSIDEROM

Možno nebol dokonalý a jeho svojská povaha so sklonami k rebélii nebola každému po chuti, ale treba mu uznať, že počas svojho života dosiahol veľké veci. Steve Jobs pomohol spoločnosti Apple stať sa najhodnotnejšou na svete. Možno vás to prekvapí, ale podobne ako Bill Gates, Mark Zuckerberg, Henry Ford ani Steve Jobs sa nemohol pochváliť vysokoškolským titulom, dokonca trpel dyslexiou.

CHOĎTE SI SVOJOU VLASTNOU CESTOU

Majte aj vy odvahu myslieť inak ako ostatní a nebojte sa uveriť tomu, že dokážete zmeniť svet. Začnite prijímať nové a alternatívne myšlienky a pokúste sa byť vo svojom myslení nekonvenční.  

„Tvoj čas na zemi je obmedzený, a tak ho nemárni tým, že budeš žiť život niekoho iného.“ STEVE JOBS

STRETÁVAJTE TÝCH SPRÁVNYCH ĽUDÍ

Steve Jobs inštinktívne vedel, že na ceste za slávou nemôže kráčať sám a pevne sa držal tohto pravidla počas celej doby svojej kariéry. Hľadajte si rovnako ako on priateľov na rovnakej vlne ako ste vy a budujte vzťahy s ľuďmi, ktorí by vám mohli byť nápomocní na vašej ceste za úspechom. Ak budete k sebe priťahovať rovnako zmýšľajúcich ľudí akými ste vy sami, pomôžu vám rozvíjať vaše záujmy, schopnosti a neposlednom rade nápady. 

VYŤAŽTE ZO SVOJICH ŽIVOTNÝCH SKÚSENOSTÍ MAXIMUM

Bez ohľadu na to koľko mal chýb, nedalo sa mu nikdy vytknúť, že by zaostával na ceste na vrchol. Nebojte sa vrhnúť do víru života a stavajte sa do cesty rôznym skúsenostiam, z ktorých by ste neskôr mohli ťažiť. Jobs veril, že pri riešení technických aj iných problémov, sú rozhodujúce nazbierané skúsenosti.

NAUČTE SA PREŽÍVAŤ

Steve Jobs nemal ľahký život, či už si vezmeme neľahký príchod na svet, vyhadzov z vysokej školy alebo výpoveď z firmy, ktorú vybudoval z ničoho. No nikdy sa nevzdal a dokázal vždy „povstať ako Fénix z popola“ a vyšvihnúť sa opäť na vrchol. Nenechajte sa znechutiť neúspechom, majte vždy pripravený plán a stojte si za svojim názorom.

„Nedovoľ, aby názory ostatných prehlušili tvoj vnútorný hlas.“ STEVE JOBS

BUĎTE VŽDY V STREHU

Steve Jobs dbal na to, aby každý nový projekt zostal v utajení a bol tak krok dopredu pred konkurenciou. Delte sa o to, o čo sa potrebujete podeliť, ale tajomstvá si nechávajte pre seba.

CHOPTE SA PRÍLEŽITOSTI

Jobsovi nikdy nechýbala ctižiadostivosť, jeho prvá priateľka Chrisann Brennanová spomína, že už v sedemnástich sa jej zdôveril, že raz sa stane milionárom. Buďte sebavedomý, za každých okolností, nikdy neviete kedy sa vám naskytne možnosť chopiť sa šance stať sa úspešným. Osvojením si pozitívnej životnej perspektívy si vytvoríte silnejší základ pre sebavedomie a zlepšíte schopnosť riešiť problémy.

NIKDY SA NEZASTAVTE

Keby sa Steve Jobs uspokojil s priemerom a len by vylepšoval existujúce metódy, nikdy by to nedotiahol tak vysoko. Mal mimoriadne obchodné myslenie a dokázal neustále vymýšľať nové spôsoby, ako robiť veci tak, aby to fascinovalo celý svet. Nezaspite na vavrínoch pri prvom úspechu, snažte sa vždy zlepšovať a hľadajte neustále nové spôsoby ako napredovať.

MAJTE VEĽKÉ SNY

Nebráňte sa predstavám a vytvárajte si v mysli obraz života, aký by ste si priali jedného dňa žiť.  

„Malí myslitelia nikdy nedokážu veľké veci.“ STEVE JOBS

  • Autor: © Zoznam/vargova
  • Zdroj: Foto: Getty, RED
 
Staršie správy
Staršie správy