Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Slabne vám sexuálny apetít? TOTO by vám mohlo pomôcť

(Zdroj: GettyImages)

Hľadáte spôsob, ako oživiť váš sexuálny život? Nemusíte chodiť ďaleko. V niektorých prípadoch stačí, zájsť do svojej knižnice a siahnuť po knižke. Objavte, ako môže byť čítanie tajnou ingredienciou pre váš sexepíl.

Máte pocit, že váš sexuálny apetít nie je taký silný, ako by ste si priali? Možno by vás prekvapilo, že riešením nemusia byť ani drahé terapie, ani komplikované metódy, ale niečo tak jednoduché, ako je dobrá kniha. Čítanie má skutočne moc oživiť váš sexuálny život a v tomto článku sa dozviete, prečo by ste mali zvážiť obnovu vášho neplatného preukaz do knižnice. Nielen, že sa dozviete, aké knihy by mohli zlepšiť váš intímny život, ale aj ako môže čítanie prispieť k lepšiemu pochopeniu vašich vlastných potrieb a želaní.

Libido na úrovni? Vezmite knihu do ruky!

Pokles sexuálnej túžby nie je raritou, ale bežným javom, ktorý postihuje až tretinu žien vo veku 30 až 59 rokov. Podľa sexuálnej terapeutky Aleks Trkuljia, ktorá vedie multidisciplinárne mentálne zdravotné centrum The Pleasure Centre v Spojených štátoch, je to najčastejší problém, s ktorým sa stretáva vo svojej praxi. Trkuljia upozorňuje, že problém s nízkym libidom netrápi len ženy – týka sa ľudí všetkých pohlaví, sexuálnych orientácií a vzťahových štatútov. Zaujímavé je, že práve knihy – či už erotické romány alebo odborné sexuálne príručky – sa môžu stať účinným nástrojom na oživenie vášho sexuálneho života.

Veda stojí za knihami

Výskum z roku 2016 priniesol prekvapivé zistenia: čítanie erotických románov a sexuálnych príručiek má významné pozitívne účinky na zvýšenie sexuálnej túžby, vzrušenia, schopnosti dosiahnuť orgazmus a celkové sexuálne uspokojenie u žien. Okrem toho môže erotická literatúra dokonca znižovať bolesti spojené so sexom. Ako to všetko funguje? Jednoducho, erotika stimuluje vašu predstavivosť a umožňuje vám uniknúť z každodennej rutiny, čo môže váš sexuálny život výrazne oživiť.

Čítanie ako most k intimite

Trkuljia odporúča začať s kľúčovými dielami, ako sú „Presne taká, aká si“ od Emily Nagoski alebo „Etická coura“ (slovenská verzia zatiaľ nebola vydaná) od Dossie Easton a Janet Hardy. Tieto knihy nielen, že rozšíria vaše vedomosti o sexualite, ale poskytnú aj základ pre hlbšiu diskusiu s vaším partnerom. Zdieľanie poznatkov a názorov môže vytvoriť silnejšie porozumenie a intimitu, ktoré sú nevyhnutné pre zdravý a plnohodnotný sexuálny vzťah. Tento spoločný zážitok môže posilniť vzťah a zároveň povzbudiť vaše libido na nové objavy a hĺbky sexuálnej túžby.

Čítajte a buďte láskaví

Kým erotika dokáže zvýšiť váš sexuálny apetít, nezabúdajte, že čítanie nemusí byť len o nerozvážnom vzrušení. Edukačné knihy o sexualite ponúkajú cenné poznatky, ktoré môžu vyriešiť mnohé nedorozumenia v intímnych vzťahoch. A nie je to len o vzrušení, je to o budovaní hlbšieho porozumenia a citlivosti voči potrebám a túžbam vášho partnera. Možno nastal ten správny čas vybrať si tú knihu, ktorú ste už dlho odkladali na poličku, a nechať ju, aby vám pomohla prebudiť váš sexuálny život na novú úroveň – plnú vzájomného pochopenia a obnovenej vášne.

Viac o téme: SexOrgazmusLibidoSexualny apetitVzrusenie
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu

Lifestyle

Článkov: 9