Dejiny 20. storočia sú varovaním, do akých tragických rozmerov môže vyústiť politická radikalizácia

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Robert Fico
Robert Fico, premiér Slovenskej republiky. Foto: archívne, SITA/Branislav Bibel.
Tento článok pre vás načítala AI.

Ústav pamäti národa dôrazne odsudzuje útok na premiéra Slovenskej republiky Roberta Fica a akékoľvek politicky motivované násilie. Zdôrazňuje, že takéto konanie nemá v demokratickej spoločnosti miesto.

Sme presvedčení, že názorové spory je nevyhnutné riešiť vo vzájomnom rešpekte. Dejiny 20. storočia sú varovaním, do akých tragických rozmerov môže vyústiť politická radikalizácia jednotlivcov i celej spoločnosti,“ uviedol hovorca ústavu Michal Miklovič.

Ústav pamäti národa je špecializovaná dokumentačná, archívna a vedecko-výskumná verejnoprávna inštitúcia, ktorá zhromažďuje a spracováva všetky druhy informácií, vzťahujúce sa na dobu neslobody v rokoch 1939 až 1989 a sprístupňuje dokumenty po bývalých bezpečnostných zložkách štátu.

Premiéra Roberta Fica (Smer-SD) postrelil v stredu v Handlovej atentátnik Juraj Cintula. Zaútočil pred domom kultúry, kde v stredu zasadala vláda. Stalo sa to v čase, keď premiér išiel medzi ľudí. V súčasnosti leží po operácii vo vážnom stave v Rooseveltovej nemocnici v Banskej Bystrici.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Juraj CintulaMichal MiklovičRobert Fico
Firmy a inštitúcie SMER-SDÚPN Ústav pamäti národa