Denník N

Graf dňa: Investori sú po atentáte na Fica pokojní

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

  • Rizikové prirážky päťročných slovenských štátnych dlhopisov klesli najviac v eurozóne. 
  • Podľa analytika Citigroup rozpad koalície v krátkom čase nehrozí.

Atentáty na špičkových politikov niekedy spustia reťaz udalostí, ktoré krajinu uvrhnú do chaosu a zruinujú jej ekonomiku, na čo investori obvykle reagujú výpredajom. Po pokuse o zavraždenie slovenského premiéra Roberta Fica sú však pokojní.

So zvýšeným rizikom politickej nestability rastie aj dodatočný úrok, ktorý musí vláda investorom platiť v porovnaní s Nemeckom považovaným za najdôveryhodnejšieho dlžníka v eurozóne. V prípade slovenských päťročných štátnych dlhopisov však riziková prirážka vo štvrtok

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Graf dňa

Redaktori Denníka E v Grafe dňa vysvetľujú kontext najzaujímavejších dát dňa. Ako newsletter ho posielame každý pracovný deň podvečer.

Robert Fico

Rozpočet a dlh

Ekonomika

Teraz najčítanejšie