StoryEditor

V Televíznych novinách Markízy nastala veľká zmena na moderátorských postoch

16.05.2024, 10:36
Autor:
michmich

Markíza náhradu za moderátorku Máriu Chrenekovú Pietrovú, ktorá odišla na materskú dovolenku, našla vo svojich radoch.

Aj vy ste si všimli, že už tretí deň po sebe uvádza hlavnú spravodajskú reláciu popri Jaroslavovi Zápalovi dlhoročná tvár modro žitej televízie Miriam Kalisová?

Pýtate sa, či ide len o záskok svojich kolegýň, keďže Máriu Chrenekovú Pietrovú čakajú materské povinnosti a Zlaticu Švajdovú Puškárovú už niekoľko mesiacov trápi zdravie, alebo si na stoličku moderátorky Televíznych novín sadla nastálo? B je správne.

image

Mária Chreneková Pietrová odišla z televízie kvôli materským povinnostiam.

Miriam Kalisová sa vracia na  stoličku moderátorky hlavnej spravodajskej relácie po dlhých 13 rokoch.

„Keďže Máriu Chrenekovú Pietrovú čakajú materské povinnosti, od tohto týždňa ju na poste moderátorky večerných Televíznych novín vo dvojici s Jaroslavom Zápalom zastupuje Miriam Kalisová,“ informovala PR manažérka TV Markíza Veronika Stojáková. 

 Kalisová moderovala Televízne noviny od roku 2007 do roku 2013, keď odišla na materskú dovolenku. Keď sa po nej vrátila spať do televízie, miesta moderátoriek Televíznych novín boli už obsadené. Návrat na túto lukratívnu stoličku zažila ešte na krátku dobu pred troma rokmi.

image

Miriam Kalisová zažila veľký návrat do spravodajstva.

Vtedy sa určitý čas striedala s Danicou Nejedlou ako náhrada za ďalšiu moderátorku Lenku Vavrinčíkovú, ktorá tiež odišla na rodičovskú dovolenku. Tento raz jej Markíza prejavila dôveru nastálo a stáva sa teda stabilnou súčasťou moderátorských dvojíc Televíznych novín. 

Miriam Kalisová sa dostala do TV Markíza v roku 2007 a to rovno ako moderátorka hlavného spravodajstva. Do roku 2012 patrila do moderátorskej dvojice s Karolom Farkašovským, neskôr sa striedala s Mariannou Ďurianovou pri Jaroslavovi Zápalovi. Krátky čas moderovala aj nočné spravodajstvo, to však nebolo u divákov veľmi úspešné a televízny líder ho po krátkom čase zrušil. 

image

Miriam Kalisová bola doteraz súčasťou publicistickej relácie Reflex, v ktorej sa striedala s Kvetkou Horváthovou a Kristínou Kövešovou.

V roku 2015, sa po materskej dovolenke vrátila na obrazovky ako moderátorka tipovacej súťaže. Jej ďalšie profesijné kroky viedli k moderovaniu podvečernej publicistickej relácie Reflex, ktorej tvárou bola doteraz spolu s Kvetkou Horváthovou a Kristínou Kövešovou. 

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
16. máj 2024 12:07