Slávna herečka Uschi Glas ponúkala chorým ľuďom zázračný produkt, ale... Mám z toho husiu kožu, tvrdí nemecká hviezda

Uschi Glas, jedna z najznámejších nemeckých herečiek, oslávila začiatkom marca 80. narodeniny.

16.05.2024 00:00
Uschi Glas Foto:
Uschi Glas na aktuálnej fotografii.
debata

Popri blahoželaniach však musela čeliť nepríjemnej skúsenosti. Na Facebooku sa objavilo falošné video, na ktorom propaguje ‚zázračný‘ produkt proti artróze – a to bez toho, aby vôbec stála pred kamerou.

 USCHI GLAS a PIERRE BRICE na zábere z roku 1992.
Nemecká herečka Uschi Glas - vľavo ako filmová...
+7Uschi Glas v roku 1997.

Ako uvádza magazín Bild, video zobrazuje ženu s tvárou a hlasom Uschi Glasovej, ktorá hovorí: „Volám sa Uschi Glas a už 20 rokov mám problémy s kolenami. Vo veku 45 rokov mi diagnostikovali artrózu a život s ňou mi spôsobuje neustálu bolesť.“ Mnohí používatelia sociálnej siete si ani len nevšimli, že ide o podvod vytvorený umelou inteligenciou.

zväčšiť Uschi Glas vo filme Winnetou a miešanka Apanači... Foto: Profimedia
145109275 Uschi Glas vo filme Winnetou a miešanka Apanači (1966).

Uschi Glas sa pre „Bild“ vyjadrila: „Keď som sa počula hovoriť v tom videu, naskočila mi husia koža. Som šokovaná týmto podvodom vytvoreným umelou inteligenciou, ktorý zneužíva moje meno a môj hlas. Znie to veľmi presvedčivo. Iba tí, ktorí ma dobre poznajú, rozoznajú rozdiel medzi mnou a týmto podvodom AI. Cítim sa zneužitá.“ Herečka zároveň uviedla, že nikdy netrpela problémami s kolenami a je úplne zdravá.

Uschi Glas Čítajte viac Slávna Nemka z Winnetoua sa pustila do kritiky klimatických aktivistov: Kedy pracujú?

Nemecká hviezda je obzvlášť znepokojená možnými dôsledkami takýchto manipulácií pomocou umelej inteligencie. Na video ju upozornila žena, ktorá ju kontaktovala s otázkou, či jej produkt naozaj pomohol. Glas zdôraznila, že plánuje podniknúť právne kroky proti tomuto podvodu, aby ochránila ostatných pred podobnými klamstvami. „Naozaj ma desí, keď premýšľam o tom, čo všetko je s pomocou umelej inteligencie možné,“ dodala.

Nemecká herečka Uschi Glas (80) je dobre známa slovenským divákom najmä ako indiánka Apanači z filmu Winnetou a miešanka Apanači, ktorý vznikol mimo (ako extra pokračovanie) slávnej série o indiánskom bojovníkovi, v ktorom si s Pierreom Briceom zahrala v roku 1966. Glas je stále aktívna pred televíznymi a filmovými kamerami, objavila sa napríklad v sérií nemeckých komédií Fakjú pán profesor. Pravidelne sa objavuje na červených kobercoch.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #umelá inteligencia #Uschi Glas

+ Úspechy iných v stravovaní vás inšpirujú, prinesú aj vám mnoho pozitívneho.
Naplánujete rodinnú oslavu, ale v...

+ Dajte pozor na kĺby a prechladnutie ľadvín. Počasie nás niekedy prekvapí.
Máte pred sebou malé...