Šimkovičová a známy konšpirátor sa chystajú priniesť do škôl vlastnú mediálnu výchovu

Šimkovičová a známy konšpirátor sa chystajú priniesť do škôl vlastnú mediálnu výchovu Reprofoto RTVS

Martina Šimkovičová a Lukáš Machala, dve hlavné tváre slovenskej dezinfoscény, pripravujú vlastnú mediálnu výchovu, s ktorou chcú ísť do škôl. Pomáhať majú aj ďalší podobní "experti".

Podľa informácií Hospodárskych novín na ministerstve kultúry vzniká projekt mediálnej výchovy pre deti na základných a stredných školách.

Cieľom projektu má byť vraj zlepšenie povedomia žiakov o „masovokomunikačných prostriedkoch a ich dosahoch na každodenný život človeka“. Súčasne má nová Šimkovičovej iniciatíva zvýšiť "kritické myslenie a samostatnosť v myslení a rozhodovaní pri vonkajšom psychologickom tlaku masmédií," píšu HN.

Vedúcim projektu má byť známy šíriteľ dezimnformácií - aktuálne generálny tajomník ministerstva Lukáš Machala, ktorý sa naposledy vyznamenal tým, že neverí, že Zem je guľatá.

Podrobnosti: Machala neverí, že Zem je guľatá: V RTVS chce priestor pre tých, ktorí tvrdia, že je plochá

Okrem neho sa na zozname možných členov pracovnej skupiny zaoberajúcej mediálnou výchovou objavila aj súčasná hovorkyňa rezortu Petra Bačinská, ktorá na Facebooku vystupuje pod svojím dievčenským menom Petra Demková. Bývalá zástupkyňa šéfredaktora pochybného webu Hlavný denník a bývalá asistentka poslankyne Martiny Šimkovičovej, sa rovnako ako Šimkovičová roky zviditeľňuje šírením dezinformácií a homofóbnych názorov.

Na iniciatíve by podľa HN mala pracovať aj súčasná kontroverzná riaditeľka Bibiany Petra Flach, generálny riaditeľ sekcie kultúrneho dedičstva a štátneho jazyka ministerstva kultúry Peter Lukáč či neúspešná kandidátka SNS do parlamentu z roku 2020 Ľubica Strážayová.