Konšpirátor Peter Kotlár sa teatrálne stiahol z TV Slovan (VIDEO)

Konšpirátor Peter Kotlár sa teatrálne stiahol z TV Slovan (VIDEO) Foto: Facebook TV Slovan

Splnomocnenec vlády pre prešetrenie pandémie Peter Kotlár dnes na sociálnej sieti oznámil, že už nebude vysielať na stránke TV Slovan, premenovanej na "Martina a Peter":

 „Vážení diváci. Náš profil fungoval vďaka vzájomnej úcte a láske. Preto mi dovoľte Vás informovať, že k dnešnému dňu, mňa už nič nedrží v pozícii, pre ktorú som obetoval všetko.  Ak som niekomu ublížil, odpustite mi. Moja cesta bola cestou oddanou pre ľudí. Od dnešného dňa, už pre Vás, ja Peter, nebudem vysielať. Kanál odteraz patrí Martinke, láskavej a silnej bytosti. Nech sa Vám všetkým dobre darí, budem sa za Vás modliť. Peter,“ napísal na facebookovej stránke Kotlár.

Facebookový profil uverejňoval záznamy vysielania internetovej televízie TV Slovan, pričom Kotlár a Šimkovičová boli dvaja moderátori a tvorcovia obsahu.

Podľa výpisu z obchodného registru bol niekdajší ortopéd Kotlár od 5. 5. 2018 do 20. 11. 2023 konateľom tejto spoločnosti a spoločníkom. Projekt TV Slovan je zaradený do databázy Konšpirátori.sk, ktorá je verejnou databázou webových stránok s „neserióznym, klamlivým, podvodným, konšpiračným alebo propagandistickým obsahom.“

Hlavnými prostriedkami TV Slovan boli klamstvá, dezinformácie a neobjektívnosť. "Za tri roky našej činnosti v TV Slovan sa zúčastňovali diskusii prevažne ľudia okolo Republiky, okolo Kotlebovcov, Život - Národná strana, Smer, SNS a všetci tí, ktorí neoznačili naše médium za dezinformačnú scénu," pochválil sa v hodnotení vysielania Kotlár pri vstupe do politiky, s tým, že po jeho vstupe do predvolebného boja sa vo vysielaní TV Slovan nič nezmení a že diváci nepocítia žiadnu zmenu:

TV Slovan vytvárala priestor pre známe prokremeľské mená, antivaxérov, uhríkovcov, kotlebovcov, kuffovcov. Vystupovali tam napríklad redaktor ruského Sputnika a Zem a Vek Artur Bekmatov, Danny Kollár, Tibor Rostás, Ľuboš Blaha, Robert Fico, Andrej Danko, hlavná tvár antivaxérskych protestov Katarína Boková zo Slovenského hnutia obrody, predseda slovensko-ruskej spoločnosti Ján Čarnogurský, Miroslav Heredoš, Andrej Janco – proruský orientovaný lekár, antivaxér, kandidoval za krajne pravicovú stranu Národ a spravodlivosť a prispievateľ do Infovojny a Hlavných správ, Zdeněk Kedroutek - prispievateľ do mnohých konšpiračných médií, Marian Kotleba, spevák Daniel Landa ale aj Lukáš Machala, Tomáš Taraba a ďalší. Hostia sa menili, podľa kandidátky, na ktorú mali Šimkovičová a Kotlár namierené.