Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Šport

15. mája 2024

Poliaci dôležitý duel v boji o záchranu nezvládli, Kaláber sa nechce rozlúčiť s MS v hokeji elitnej kategórie (video+foto)



Poľskí hokejisti nedokázali zabodovať proti Francúzom a hoci znížili z 0:4 na 2:4, prvé víťazstvo na svetovom šampionáte v Česku nezískali. V základnej B-skupine v Ostrave padol nováčik na dno tabuľky so ...



Zdieľať
czech_republic_ice_hockey_worlds_59703 676x451 15.5.2024 (SITA.sk) - Poľskí hokejisti nedokázali zabodovať proti Francúzom a hoci znížili z 0:4 na 2:4, prvé víťazstvo na svetovom šampionáte v Česku nezískali. V základnej B-skupine v Ostrave padol nováčik na dno tabuľky so ziskom jedného bodu z troch zápasov za prehru po predĺžení na úvod s Lotyšmi (4:5 pp).

Nevzdávajú sa


Mali sme zlý úvod zápasu, neviem, prečo sme sa zobudili tak neskoro. Nastavenie hráčov v šatni pred zápasom bolo dobré... Toto bol pre nás mimoriadne dôležitý duel v boji o záchranu a nezvládli sme ho. Neznamená to však, že to už vopred vzdávame," uviedol sklamaný kapitán Krystian Dziubiňski pre polsatsport.pl.

Viac o téme: MS v hokeji 2024



Poľské médiá sa pýtajú, proti akým súperom ešte Poliaci môžu zabodovať. Už v stredu večer o 20.20 h nastúpia „bielo-červení" proti Slovákom a v tomto zápase to budú mať náročné už aj preto, že slovenskí hokejisti po skvelom ofenzívnom výkone zdolali Američanov 5:4 po predĺžení.



Beriem to ako každý iný zápas, hoci som Slovák," povedal pre denník Šport tréner poľskej reprezentácie Róbert Kaláber a pokračoval: „Pre mňa je špeciálne, že sme ako poľská reprezentácia na majstrovstvách sveta. Koncentrujeme sa na každý duel. Slováci majú silné mužstvo. Chceme bodovať, ale podmienky bude diktovať súper. Ten určí, či máme šancu. Musíme sa na to nachystať, vyrovnať v korčuľovaní a v jednoduchých riešeniach v obrannom pásme. To nám robí najväčší problém," skonštatoval Kaláber.

Pokúsia sa udržať medzi elitou


Slováci a Poliaci sa stretli v príprave na MS 2024 v Žiline a domáci hokejisti uštedrili Poliakom lekciu 6:1, hoci druhá polovica zápasu bola vyrovnaná. To však ešte slovenskému tímu chýbala dvojica Martin Pospíšil - Miloš Kelemen, ktorá zatiaľ patrí medzi najväčšie útočné zbrane Slovenska na MS v Ostrave.

>>> Slovensko na MS v hokeji 2024



Kaláber tvrdí, že so svojimi zverencami sa nechce hneď po jednej účasti rozlúčiť s MS elitnej kategórie, kam sa Poliaci dostali po 22 rokoch.

Musíme sa pokúsiť udržať medzi elitou. Na začiatku to bola veľká nevedomosť, lebo sám som nevedel, čo môžeme očakávať. Ešte pred dvoma rokmi sme hrali na majstrovstvách sveta proti Srbsku a teraz hráme aj so Slovenskom. Prípravné zápasy s Dánmi a so Slovákmi nám veľmi pomohli. Chalanov posúva každý duel na šampionáte. V tréningu im môžete kresliť, maľovať, aby mali rýchlejšie reakcie, ale k tomu ich musí donútiť súper. Nemali sme štyri roky možnosť zahrať proti top tímom, až teraz v Ostrave," uzavrel Kaláber.



Zdroj: SITA.sk - Poliaci dôležitý duel v boji o záchranu nezvládli, Kaláber sa nechce rozlúčiť s MS v hokeji elitnej kategórie (video+foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

   Tlač    Pošli



nasledujúci článok >>
Martin Pospíšil pred rokom uvažoval na koncom kariéry, teraz je ťahúňom Slovákov na MS v Ostrave
<< predchádzajúci článok
Rakúsko sa postaralo o historický „comeback“ MS v hokeji. Po druhej tretine tréner hovoril, aby sa to neskončilo 1:9 (video+foto)