Potrebujeme vás Významné osobnosti podporujú Svet kresťanstva, a čo vy?

Pavol Rábara
Pavol Rábara

Iba vďaka vašej podpore môže Svet kresťanstva naďalej plniť svoju významnú rolu v slovenskej spoločnosti.

Iba vďaka vašej podpore môže Svet kresťanstva naďalej plniť svoju významnú rolu v slovenskej spoločnosti.

Pavol Rábara

Pavol Rábara

Významné osobnosti podporujú Svet kresťanstva, a čo vy?

Milí čitatelia,

v redakcii Sveta kresťanstva nás veľmi povzbudili slová pápeža Františka, že ľudstvo potrebuje novinárov, ktorí „nie sú zabarikádovaní, ale odvážni a kreatívni“.

Počas uplynulých troch rokov sme pre vás napísali viac ako 2 000 dôležitých článkov.

Keď k tomu prirátam viacero silných kníh, ktoré sme vydali, množstvo videorelácií, verejných diskusií a každodenných Minizamyslení nad Božím slovom, ktoré inšpirujú tisícky ľudí, tak môžem s istotou povedať, že Svet kresťanstva je neprehliadnuteľným a nenahraditeľným hlasom v slovenskej spoločnosti.

A to všetko aj vďaka podpore vás, našich verných čitateľov.

Našu prácu oceňujú aj mnohé významné osobnosti kresťanského a spoločenského života na Slovensku. Prečo je Svet kresťanstva podľa nich dôležitý?

František Mikloško, politik a bývalý disident: Svet kresťanstva nás pozýva, aby sme si na Slovensku uvedomili, že sme súčasťou veľkej rodiny ľudstva – s jej radosťami i bolesťami. Že nemáme byť soľou v peknej soľničke, ale soľou v slovenskej i svetovej zemi. Som veľmi rád, že denník Postoj obsahuje túto pútavú rubriku, ktorú pravidelne čítam.

Ján Buc, katolícky kňaz: Svet kresťanstva je výborná platforma pre informácie z cirkevného prostredia. Oceňujem, že na jednom mieste môžem nájsť všetky dôležité správy o cirkvi na Slovensku, ale aj v zahraničí i samotnom Vatikáne. Mám nádej, že táto služba bude naďalej fungovať, bude sa čoraz viac rozvíjať a pomáhať k hlbšiemu a širšiemu vhľadu do vnútrocirkevného diania.

Hermana Jaroslava Matláková, rehoľná sestra: Tlačené tradičné médiá nie sú dostatočne rýchle. Preto je dôležité, že existuje Svet kresťanstva s množstvom redaktorov, ktorí dokážu rýchlo reagovať a byť súčasťou online sveta. Prinášajú témy, ktoré inde nie je vidieť. Ukazujú prstom tam, kam sa neupiera náš pohľad. Strážia pravdu na miestach, kde sa vkrádajú dotieravé a nerovné teologické pomýlenia. Som rada, že Svet kresťanstva je prítomný v slovenskom mediálnom priestore.

Filip Andrej Čierny, františkán: Neviem, či ste to už niekedy zažili pri spoznaní sa s nejakým človekom – aj keď ho neskôr možno nevidíte každý deň, stačí vám to vedomie, že je. Potrebujete vedomosť o jeho prítomnosti tu na zemi, lebo vám garantuje niečo pravdivé a vzácne, čo by bez neho z tohto sveta vymizlo. A teraz si to celé premietnite na Svet kresťanstva. A všetko vám krásne zapadne a bude súzvučať.

Julo Slovák, líder projektu Godzone:​ Žijeme v dobe, keď tak trochu zápasíme o to, aký hlas bude znieť a čo ovplyvní smerovanie ľudí a generácií. Ježiš nás pozval, aby sme boli svetlom, mestom na návrší a žiarili svetu, osvetľovali pravdu a pomenovávali, čo pravda nie je, prinášali ľuďom nádej a povzbudenie. Svet kresťanstva plní túto úlohu a je veľmi potrebné, aby tento hlas naďalej znel.

Iba vďaka vašej podpore môže Svet kresťanstva naďalej plniť svoju významnú rolu v slovenskej spoločnosti.

V menej celej redakcie Sveta kresťanstva vás chcem poprosiť, pridajte sa k našim pravidelným darcom. Pre šírenie pozitívnych správ o viere, náboženstve a cirkvi je dôležité každé euro.

Ďakujeme.

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia
Diskusia

Diskutovať môžu exkluzívne naši podporovatelia, ktorí prispievajú od 5,- € mesačne alebo 60,- € ročne. Pridajte sa k nim teraz, prosím.

Ak máte otázku, napíšte, prosím, na diskusie@postoj.sk. Ďakujeme.