Jan Čermák získal od Jaromíra Soukupa celú TV Barrandov

Jan Čermák získal od Jaromíra Soukupa celú TV Barrandov Ilustr. foto: TV Barrandov

Podnikateľ Jan Čermák plne ovládol spoločnosť Empresa Media, ktorá z 99 percent vlastní a prevádzkuje českú TV Barrandov.

 

Čermák, alebo jedna z jeho spoločností, získal od Jaromíra Soukupa zvyšných 50 percent Empresy. Vyplýva to z údajov Evidencie skutočných majiteľov. Podiel v mediálnej agentúre Médea si Soukup podľa výpisu z evidencie ponechal.

Kúpna cena nie je známa. Čermák už od jesene minulého roka v Emprese vlastnil polovičný podiel a zaisťoval prevádzkové financovanie televízie. Vyjadrenie Čermáka a Soukupa ČTK zisťuje.

Čermák už skôr uviedol, že skupinu čaká reorganizácia, stabilizácia a ozdravenie hodnotných aktív, najmä televízie a časopisov s tým, že cieľom projektu je v strednodobom horizonte predaj novému strategickému vlastníkovi.

Barrandov Televízne Studio získalo na konci tohtoročného februára trojmesačnú ochranu pred veriteľmi, ktorým v tom čase dlhovalo 991 miliónov korún. Následne v marci súd schválil moratórium aj pre firmu Media Master, ktorá zaisťuje reklamu pre programy televízie Barrandov.

Barrandov TS v súčasnosti vysiela televízne programy TV Barrandov, Krimi Barrandov a Kino Barrandov. Tie mali v apríli podľa merania Asociácie televíznych organizácií podiel na sledovanosti 2,2 percenta medzi divákmi staršími ako 15 rokov. Empresa Media okrem prevádzky Barrandov TS vydáva časopisy Týždeň, Sedmička, Interview a Inštinkt.