Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Ekonomika

Americká maloobchodná sieť Home Depot vykázala pokles tržieb aj zisku

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Najväčší americký predajca domácich a záhradníckych potrieb v utorok zverejnil, že jeho čistý zisk dosiahol v 1. štvrťroku 3,60 miliardy USD (3,33 miliardy eur), čo na akciu predstavuje 3,63 USD.

Atlanta 14. mája (TASR) - Americký maloobchodný reťazec Home Depot oznámil za 1. štvrťrok pokles tržieb aj zisku, pričom v prípade tržieb spoločnosť zaostala za očakávaniami trhov. Výsledky výrazne ovplyvnili vyššie úrokové sadzby, ktoré na začiatku roka odradili zákazníkov od nákupov väčších neesenciálnych produktov. Informovali o tom portály CNBC a RTTNews.

Najväčší americký predajca domácich a záhradníckych potrieb v utorok zverejnil, že jeho čistý zisk dosiahol v 1. štvrťroku 3,60 miliardy USD (3,33 miliardy eur), čo na akciu predstavuje 3,63 USD. V rovnakom období minulého roka spoločnosť oznámila zisk na úrovni 3,87 miliardy USD (3,82 USD/akcia). Home Depot tak v tomto ukazovateli vykázal lepšie výsledky, než sa čakalo, keďže analytici počítali so ziskom na úrovni 3,60 USD/akcia.

Tržby za 1. kvartál zaznamenali 36,42 miliardy USD, čo medziročne predstavuje pokles o 2,3 %. V tomto prípade výsledky zaostali za očakávaniami trhov, ktoré počítali s ich poklesom na 36,66 miliardy USD.

Porovnateľné tržby (z obchodov otvorených viac než rok) klesli o 2,8 %. Ešte výraznejší pokles zaznamenali na americkom trhu, kde sa znížili o 3,2 %.

(1 EUR = 1,0795 USD)