Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Suspendácia a polroka bez platu. Ruské ofenzívne eso Colorada čaká tretia fáza asistenčného programu

Vedenie zámorskej hokejovej NHL oznámilo, že Valerij Ničuškin bol v pondelok zaradený do tretej fázy asistenčného programu NHL a hráčskej asociácie NHLPA.

14.05.2024 10:54
Valerij Ničuškin Foto:
Skvelý, no problémový Valerij Ničuškin.
debata

Ruský útočník bude suspendovaný bez nároku na mzdu na minimálne 6 mesiacov. Po tejto dobe môže požiadať o opätovný návrat k tréningového procesu.

Tréner Jared Bednar uviedol, že sa o tom dozvedel „niekedy po predzápasovom rozkorčuľovaní“. "Val očividne s niečím bojuje. Mám dve myšlienky.

Na jednej strane to je oslabenie pre náš tím, pretože je to skvelý hráč. Na druhej spoznal som ho a chcem pre neho to najlepšie.

Chcem, aby bol šťastný a aby bol vo svojom živote spokojný, či už to bude v našom tíme alebo nie. Chcem pre neho a jeho rodinu to najlepšie.

logo-ms-v-hokeji-2024-cesko Dávame do pozornosti Všetko o MS v hokeji 2024 na jednom mieste

Myslím, že všetci naši chlapci sú na tom rovnako. Dúfame, že nájde pokoj a dostane sa mu pomoci. Val je veľkou prioritou a náš tím je ďalšou. Teraz sú od seba oddelení," uviedol kormidelník Avalanche podľa nhl.com.

Colorado neuspelo v štvrtom stretnutí semifinále Západnej konferencie s Dallasom (1:5) a v sérii prehráva 1:3 na zápasy.

„V mužstve je stále viac ako 20 chlapcov, ktorým záleží na tíme, chcú vyhrať, a na to sa musíme sústrediť. Musíme však hrať oveľa lepšie,“ dodal Bednar.

Dvadsaťdeväťročný Ničuškin bol naposledy zaradený do asistenčného programu 15. januára. Ten slúži hráčom na pomoc pri liečbe závislostí a problémoch s duševným zdravím, nastúpil v polovici januára.

Adam Ružička Čítajte viac Stretnutie s Čajkovským, záujem CSKA Moskva. Ružička spravil po kauze s bielym práškom krok smerom do KHL

Administrátori programu mu povolili pokračovať v tréningu s Avalanche 26. februára, keď vstúpil do fázy následnej starostlivosti. Podľa agentúry AP opätovne porušil podmienky tohto programu.

"Keď sme sa dozvedeli túto správu, boli sme tak trochu šokovaní. Je to smutné, ale musíme ísť ďalej a pripraviť sa na najbližší zápas.

Sú to veci, ktoré nemôžeme ovplyvniť," skonštatoval Jonathan Drouin, ktorý pre zranenie v dolnej časti tela vynechal prvých osem duelov tímu v play off.

Ničuškin si v tejto sezóne vytvoril kariérne maximum v NHL v počte gólov (28) a bodov (53) v 54 zápasoch.

Vo vyraďovacej časti je najlepší strelec svojho tímu (9) a celej play off spolu so Zachom Hymanom z Edmontonu.

Top hviezdy z NHL na MS 2024 v Česku Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
Do infogalérie sme vybrali 30 najzvučnejších...
debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #NHL #Colorado Avalanche #Valerij Ničuškin #asistenčný program