Medzi Senicou a Smolenicami nepremávajú viaceré osobné vlaky, cestujúci môžu využiť náhradnú autobusovú dopravu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
ZSSK, vlaky
Foto: Ilustračné, SITA/Branislav Bibel
Tento článok pre vás načítala AI.

Železničná osobná doprava na úsekoch Ivanka pri Nitre – Komjatice a Senica – Smolenice je v týchto dňoch čiastočne obmedzená. Dôvodom sú plánované práce na úprave infraštruktúry, cestujúci môžu miesto vlakov využívať náhradnú autobusovú dopravu.

Meškanie vlakov aj výluky

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) o tom informovala v rámci mimoriadností na železniciach s tým, že treba počítať s meškaním vlakov dotknutých týmito výlukami.

Na úseku Ivanka pri Nitre – Komjatice medzi Nitrou a Šuranmi 14. a 15. mája nejde spolu desať osobných vlakov v oboch smeroch od rána približne viac ako šesť hodín.

Týka sa to spojov na linke Nitra – Nové Zámky a späť, konkrétne piatich s odchodmi z Ivanky pri Nitre na Nové Zámky 8:11, 10:11, 12:11, 13:11, 14:11 a tiež piatich opačných odchádzajúcich z Komjatíc na Nitru 8:26, 9:38, 11:38, 13:38, 14:26. Náhradná autobusová doprava medzi Ivankou pri Nitre a Komjaticami vedie cez Branč a Veľký Kýr.

Železničný úsek Ivanka pri Nitre – Komjatice medzi okresmi Nitra a Nové Zámky má 11 kilometrov, linka Nitra – Nové Zámky je dlhá 36 kilometrov. Celá trať Nové Zámky – Prievidza v dĺžke 113 kilometrov prechádza cez Šurany, Nitru, Topoľčany, Partizánske, Nováky.

Náhradná doprava

Na úseku Senica – Smolenice v dňoch 14. až 17. mája nepremáva šesť osobných vlakov počas viac ako štyroch hodín. Ide o spoje na linke Trnava – Senica a späť, vypadli tri s odchodmi zo Senice každé dve hodiny 9:59, 11:59, 13:59 a rovnako tri s odchodmi zo Smoleníc opačne o 10., 12., 14. hodine.

Náhradný autobus jazdí medzi železničnými stanicami Smolenice a Senica, medzitým stojí na zastávke Trstín, polesie Raková rázcestie a pred stanicou Jablonica.

Úsek Senica – Smolenice má 23 kilometrov, vlaková linka Trnava – Senica 45 kilometrov. Trať Kúty – Trnava je dlhá 68 kilometrov, vedie cez Šaštín-Stráže, Senicu, popri Jablonici, Smoleniciach aj cez Boleráz.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať