Stratený Android smartfón, aj keď bude vypnutý, už čoskoro budeme môcť nájsť aj u nás

Funkcia, ktorá umožňuje vyhľadať vypnutý Android smartfón, sa objavila po prvýkrát aj mimo USA.

strateny smartfon strateny telefon
Zdroj: cunaplus / Shutterstock.com

Stratiť smartfón nie je nič príjemné. Potom sa zväčša cítime ako bez ruky. Rovnako nepríjemné je, aj keď nám telefón nejaká „dobrá duša“ ukradne. Deje sa to pomerne často. Nájsť stratený smartfón je ale možné pomocou funkcie „Nájdi moje zariadenie“. Dlho bolo možno ale vystopovať len mobil, ktorý je zapnutý. To sa ale nedávno zmenilo. Google totiž predstavil funkciu, prostredníctvom ktorej môžeme lokalizovať aj zariadenie, ktoré je vypnuté. Druhým dychom je ale potrebné uviesť, že túto funkciu uvoľňuje postupne a u nás zatiaľ nie je prítomnou, to by sa ale mohlo čoskoro zmeniť, upozorňuje web androidauthority.com.

Funkcia lokalizovania vypnutého smartfónu je o kúštik bližšie

Ako sme vyššie spomínali, tak funkciu lokalizovania vypnutého smartfónu, Google nedávno priniesol k životu. No malo to jeden háčik, v Európe táto funkcia nie je nateraz dostupnou. To sa ale postupne mení, hlási web Android Authority, ktorý sa odvoláva na používateľa @Nrnsasa5gmmwsub.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

Web konkrétne upozorňuje na príspevok používateľa @Nrnsasa5gmmwsub na sociálnej sieti X, v ktorom uvádza, že funkcia, ktorá bola nedávno sprístupnená v USA, sa najnovšie objavila aj vo Veľkej Británii a to konkrétne na mobile Pixel 8.

„ahoj @MishaalRahman, vyzerá to, že v Spojenom kráľovstve sa sprístupňuje funkcia Find My Device. práve to mám na Pixel 8“, hovorí používateľ Nrnsasa5gmmwsub v príspevku nižšie.

Otázkou nateraz je, či Google začal s masívnou distribúciou tejto funkcie, alebo ju len testuje mimo USA. My ju zatiaľ neevidujeme. No dobrou správou je, že keď sa objavila táto funkcia u prvých testerov v USA, tak v priebehu pár dní bola masovo dostupnou pre všetkých. Znamená to, že by funkcia mohla byť dostupnou aj u nás a to už čoskoro.

Pre tých, ktorí nevedia, ako táto funkcia funguje, tak že z Android smartfónov robí akési „Bluetooth majáčiky“, ktoré pingujú zariadenia v okolí. Následne majiteľ strateného smartfónu, môže cez web alebo iné zariadenie vyhľadať polohu mobilu, prípadne Bluetooth slúchadiel s podporou tejto funkcie a podobne, ak ho iné zariadenie zaevidovalo. Zároveň treba podotknúť, že prenos dát je plne šifrovaný. Znamená to, že identita používateľa, ktorý pinguje cudzí mobil, je maskovaná.

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy

Komentáre