Pomocou týchto rád, si predĺžite výdrž batérie na vašom iPhone

Pozrite sa na niekoľko užitočných rád, pomocou ktorých môžete iPhonu pomôcť predĺžiť výdrž batérie a rovnako aj prispieť k tomu, aby nedochádzalo k tak vysokej degradácii.

iphone bateria
Zdroj: bloomua / depositphotos.com

Batéria je na každom zariadení veľmi podstatná, či už ide o smartfón alebo tablet či notebook. To isté samozrejme platí aj pri smartfónoch značky Apple.  V dnešnom článku si spolu s portálom gizchina.com predstavíme spôsoby, ako môžete predĺžiť výdrž batérie aj na vašom iPhone.

Vypnite osviežovanie (obnovenie) aplikácií na pozadí

Keď máte funkciu zapnutú, aplikácie sú schopné obnovovať obsah na pozadí. Je podstatné podotknúť, že to funguje, len ak je používateľ pripojený k Wi-Fi alebo mobilnej sieti. Akonáhle vypnete túto funkciu pre vybrané aplikácie, môže sa predĺžiť výdrž batérie.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

Vypnúť ju viete, keď prejdete do všeobecných nastavení, následne potrebujete kliknúť na „Osviežovanie apiek na pozadí„. A už si len vyberiete aplikácie, ktorým túto funkciu chcete vypnúť.

osviežovač na pozadí
Zdroj: Vosveteit.sk

Odporúčame vám ju deaktivovať hlavne pri tých aplikáciách, s ktorými aktívne nepracujete a nepotrebujete mať z nich neustále čerstvý obsah.

Vyhnite sa vystavovaniu zariadenia extrémnym teplotám

Svoje zariadenie by ste mali vystavovať teplotám len v rozmedzí od 17°C do 26°C. Samozrejme, nie vždy to dá dosiahnuť. Bežná prevádzková teplota je ale niekde na úrovni okolo 25 °C až 35 °C. Ak viete, že povedzme idete na nejaký výlet a bude tam nesmierne nízka teplota alebo naopak, radšej si svoj mobil so sebou neberte. Vie to byť nesmierne náročné pre vašu batériu. Okrem toho, že sa vám vybije rýchlejšie, tak môže dôjsť aj k jej trvalému poškodeniu.

Ako sme vás v minulosti informovali, vystavenie zariadenia vysokým teplotám neurýchli len degradáciu batérie, môžu však vzniknúť problémy aj s ostatnými súčiastkami vášho smartfónu.

„Smartfón nenechávajte na priamom slnku a ani ho neumiestňujte na palubnej doske vášho auta a podobných miestach. Môže dôjsť k poškodeniu batérie a ďalších komponentov.“

Vždy zapnutý automatický jas

Uistí sa, aby váš jas nebol vždy maximálne zapnutý, ak to nie je potrebné. Ak ste väčšinou v interiéri, je nepravdepodobné, že potrebujete maximálny jas obrazovky. Vyšší jas potrebujete hlavne vonku, keď vám na displej dopadá viac svetla a vy nevidíte riadne obsah na obrazovke.

jas displeja smartfonu
Zdroj: Vosveteit.sk

Ak je stav vašej batérie nízky, môžete túto funkciu deaktivovať a zmeniť si manuálne jas na veľmi nízky. Tým pádom sa vám batéria nebude vybíjať tak rýchlo. Nezabudnite si ju ale následne opäť zapnúť.

Zapnúť ju viete opäť cez Nastavenia. Následne prejdite do „Prístupnosť“ a potom cez kartu „Displej a veľkosť textu“.

Negatívna stránka hrania hier a sledovania obsahu

Mobilné hry a streamovacie aplikácie sú záťažou pre váš iPhone, a výrazne vyčerpávajú jeho batériu. Ak však chcete batérii vo vašom smartfóne pomôcť, vyskúšajte tieto tipy :

  1. Zníženie grafických nastavení : Nastavte grafické parametre hry na nižšiu úroveň, to zníži zaťaženie hardvéru a šetrí batériu.
  2.  Minimalizujte aktivitu na pozadí: Zatvorte nevyužívané aplikácie, ktoré bežia v pozadí, aby sa predišlo zbytočnému vyťaženiu batérie.
  3. Režim lietadla: Ak hráte offline hru alebo streamujete stiahnutý obsah, zapnite si režim lietadla. Ale pamätajte, že to funguje len pre offline aktivity.

Pozor na to, ako nabíjate váš smartfón

Bez ohľadu na to, aké máte zariadenia, tak vo všeobecnosti platí, že by ste ho nemali vybíjať pod úroveň 20 % a nabíjať nad 90 %. Dôvodom sú chemické reakcie, ktoré prebiehajú vo vnútri batérie. Ako príliš nízke napätie, tak aj príliš vysoké namáha neprimerane batériu smartfónu. V ideálnom prípade by ste mali smartfón udržiavať niekde v rozpätí okolo 40 až 60 %, no to nie vždy sa dá.

Vypnite si nepotrebné funkcie

Určite používate množstvo funkcií vášho smartfónu, ako je napríklad sledovanie polohy, Bluetooth, Mobilné dáta a ďalšie. Ak chcete vašej batérii pomôcť, tak by ste ich mali vypnúť, keď ich nepoužívate. Rovnako, majte na pamäti, že niektoré funkcie, ktoré sú menej energeticky náročnejšie ako iné, pričom robia to isté. Napríklad, keď ste doma, odhláste sa z mobilného internetu a používajte Wi-Fi. Možno ste to nevedeli, ale mobilné dáta v priemere spotrebujú o 50 %  viac energie ako Wi-Fi.

Pozrite sa na povolenia aplikácií

Málokoho by to napadlo, ale aj povolenia môžu mať nepriamy vplyv na výdrž batérie. Ak aplikácia má napríklad povolenie pristupovať k polohe, a bude aj tak robiť, tak vaša batéria bude viac namáhanou. Preto je vhodné spraviť si revíziu povolení a tie viac invazívne, aby ste odobrali aplikáciám, ktoré ich reálne nepotrebujú na svoje fungovanie.

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy

Komentáre