Založ si blog

Kto fandí im? V dobe zákazu ich bolo viac než počet členov Čínskej komunistickej strany, ktorá ich zakázala

Fandí sa hokeju, fandí sa favoritom Eurovízie, no kto fandí im? Podľa ich posolstva už 32 rokov majú ľudia na celom svete možnosť spoznávať a prispôsobovať sa Pravdivosti – Súcitu – Znášanlivosti. Napriek tomu čelia tak silným represáliám, ako máloktorá skupina na svete. Reč je o Falun Gong, organizácii, ktorá dnes, 13. mája, oslavuje svoj sviatok.

Dobro sa trestá, voči zlu sme ľahostajní

Zaráža ma jedna vec. Ako je možné, že Falun Gong, duchovná prax pochádzajúca z Číny, spájajúca meditačné a čchi-kungové cvičenia s morálnym učením založeným na princípoch pravdivosti, súcitu a znášanlivosti, je vystavená tak brutálnemu zaobchádzaniu? Možno len mávnuť rukou – je to komunistická Čína, mňa sa to netýka. No kto mlčí, ten svedčí, pretože zatvára oči pred pravdou. 

Len na území Číny bolo 70 miliónov ľudí cvičiacich čchi-kung. Vláda v nich videla hrozbu. Dôvod? Nedostatočná propagácia komunistického režimu. Obava z popularity Falung Gongu, prejav žiarlivosti vtedajšieho čínskeho vodcu Jiang Zemina… Poznáte to. Kto chce psa biť, palicu si nájde. Mimochodom, všetko sa začalo zosmiešňujúcim článkom – overenou metódou, ktorá funguje.
Vláda hnutie zakázala. Od roku 1999 sú priaznivci Falun Gongu zatýkaní, väznení, týraní, ešte za živa im vyberajú orgány, ktoré sa používajú na transplantáciu. Keď som čítal o tých zverstvách, prišlo mi zle. Týždne a mesiace brutálneho mučenia, len v snahe zlomiť človeka.

Nachádzam ďalšie a ďalšie články – je to strašné. Máme predsa 21. storočie! 70 miliónov! Vieš si to predstaviť? To sa so Slovenskom nedá ani porovnať. Predstav si Veľkú Britániu. Alebo celé Francúzsko… Dokonca ich v dobe zákazu bolo viac než počet členov Čínskej komunistickej strany, ktorá ich zakázala. Kým sa na jednej strane doslova likviduje jedna skupina, šíriaca morálku a dobro, voči zlu ostávame zhovievaví. Mnoho zverstiev vo svete ostane nepovšimnutých alebo si ich organizácie prehadzujú navzájom ako horúci zemiak. “Nie je to náš problém.” Ale je, je to spoločný problém celej našej spoločnosti! Je skvelé, že sa český senátor Pavel Fischer vyjadril k represiám proti Falun Gongu v Rusku. Reaguje na to, že Rusko ide po stopách Číny. Kto však za tým stojí?

Tá istá niť

V posledných rokoch sme si zvykli na to, že človek sa pravdu nedozvie. Objektivita sa vytratila. Odprezentuje sa propaganda jednej strany a k nej sú dohľadateľné argumenty protistrany – väčšinou ladené podľa média, ktoré článok uverejní. Čitateľ je nutený prikloniť sa na jednu alebo druhú stranu. Je jedno na ktorú. Hlavne, aby sa priklonil. Veď je to tak účinný nástroj na rozdeľovanie spoločnosti.

Nájsť podobné prípady manipulácii s informáciami, ktoré sa použili pri očiernení organizácií ako Falun Gong, nezaberie veľa času. Ja som ich čítal. Snažil sa čítať medzi riadkami, hľadať informácie, porovnávať ich. Vlasy dupkom stoja pri čítaní kostrbato preloženej verzie o tejto “kacírskej sekte” na stránkach Veľvyslanectva Čínskej Ľudovej republiky v SR z roku 2007 alebo ešte staršiu, úsmevnejšiu verziu rovnakého článku na stránkach Veľvyslanectva v ČR, ktorú snáď kvôli vybraným chýbajúcim diakritickým znakom nikto z česko hovoriacich neprekontroloval. Mimochodom, donedávna som netušil, že takúto nálepku celosvetovo vydáva iba jeden typ organizácií – antikultový. Práve antikultové organizácie FECRIS A RACIRS sú samozvaní špecialisti, akási morálna pečiatka, ktorá ničí životy ľudí, občanov, ktorí vedú pokojný život, nikomu neškodia, len dôsledky perzekúcie a označenia “sekta” či “kult” pociťujú na vlastnej koži. Dokedy im to budeme tolerovať a tváriť sa, že sa nič nedeje?

Ale vráťme sa k zákazu. Som zhrozený, pretože keď hľadám paralelu, kde došlo k takejto forme likvidácie určitej skupiny, napadá ma akurát holokaust, ale tam sa bavíme o 17 miliónoch, nie o 70 miliónoch!  Neviem, či mám obvolať známych, o ktorých viem, že čchi-kung cvičia, alebo v minulosti cvičili. V Číne by za to mohli prísť o orgány, v Rusku očakávať razie. Ktovie, čo sa stane, ak sa páky antikultov naplno prejavia aj v demokratickej krajine. Dúfam, že sa to nestane, že ich zastavíme. Nič iné nám ani neostáva. 

Nie je to váš názor: ZLO MEZI NÁMI

27.05.2024

Viete, je mi smutno. Náhodou som narazil na český Deník TO z mája 2024. Priznávam, nečítal som ho. Upútala ma jeho titulná stránka. Keďže sa jedná o protiprúdový časopis, predpokladajme, že bude písať a podporovať opak toho, čo píše mainstream, takže premiéra Fica by nemuseli vykresľovať v tom najhoršom možnom svetle. Či je to tak, či onak, titulná stránka tohto [...]

Posvätná kniha hinduizmu označená za „extrémistickú“

18.05.2024

Bhagavadgíta, jedna z najvýznamnejších posvätných kníh hinduizmu, niekedy dokonca označovaná ako „Biblia hinduizmu“, jej autoritu prijímajú všetky hinduistické filozofické školy. Vzdelanému čitateľovi ju netreba predstavovať. Ani vo sne by mi nenapadlo, že by mohla byť označená ako “extremistická”. A predsa k tomu došlo – na území Ruska, pričom sa jednalo aj [...]

Nechcem také médiá!

16.05.2024

Tak toto bolo už aj na mňa moc. Dnes ma jeden známy upozornil na video zverejnené na Facebookovom profile Reedukačné Centrum Bystričany. Na svojej stránke majú od založenia iba pár príspevkov. A reedukácia vôbec nepatrí medzi moje oblasti záujmu. Ale tak, ako môjho známeho, aj mňa dostalo 4,5 minútové video, v ktorom zamestnankyňa centra rozoberá nedávnu reportáž RTVS o [...]

Joe Biden, Zelenskyj, vojna na Ukrajine, Paríž

Biden sa verejne ospravedlnil Zelenskému za zdržanie americkej pomoci. USA neopustia Ukrajinu, sľúbil

07.06.2024 14:30

Biden svojmu ukrajinskému náprotivku pri stretnutí v Paríži rovnako povedal, že Washington neopustí Ukrajinu.

Russia Ukraine

Slovák, ktorý sa pridal k Rusom a zajali ho Ukrajinci, ako 16-ročný zavraždil ženu. Odsedel si deväť rokov za mrežami

07.06.2024 13:45

Jaroslav H. mal šestnásť rokov, keď brutálne zavraždil o tri roky staršiu ženu. Na slobodu sa dostal v roku 2014 po odpykaní celej dĺžky trestu.

dunaj

Dunaj by mal na strednom a dolnom úseku kulminovať počas piatka a noci

07.06.2024 13:20

V hornej časti dochádza k postupnému poklesu vodnej hladiny.

branoha

Pokiaľ je vôľa, ľudia vedia nájsť východisko z akejkoľvek situácie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 6
Celková čítanosť: 8135x
Priemerná čítanosť článkov: 1356x

Autor blogu

Kategórie

Archív