KK67 Ostrava - Slovenský hokejista Martin Pospíšil(vpravo) a kazašský hokejista Maxim Muchametov počas zápasu základnej B-skupiny Slovensko - Kazachstan na 87. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v Ostrave v nedeľu 12. mája 2024. FOTO TASR/AP Kazakhstan‘s Maxim Mukhametov, left, challenges for a puck with Slovakia‘s Martin Pospisil during the preliminary round match between Slovakia and Kazakhstan at the Ice Hockey World Championships in Ostrava, Czech Republic, Sunday, May 12, 2024. (AP Photo/Darko Vojinovic)TASR
StoryEditor

Hokej vystrelil Jojku do výšin, mal cez milión divákov, ostatné programy hlboko v závese

13.05.2024, 14:35
Autor:
michmich

Kým prvý zápas Slovenska s Nemcami ešte na milión nedosiahol, náš výherný diel nad Kazachstanom v nedeľu popoludní prevalcoval všetky rekordy.

Vo štvrtok 9. mája 2024 už tradične bodoval obľúbený dobový romantický seriál Dunaj, k vašim službám. Desiata premiérová epizóda aktuálnej 6. série Dunaja v hlavnej, obchodne podstatnej cieľovej skupine 13-55 zaznamenala rating 0,1 percenta a podiel na trhu 30,9 percenta. Konkurenčný seriál Nemocnica na TV Joj zaostal s podielom na trhu 14,7 percenta a relácia Hit roka na RTVS uhrala 8,1 percentný trhový podiel. Rodinná sága na Markíza vo štvrtok pritiahla k obrazovkám Markízy celkovo 538 tisíc divákov starších ako 12 rokov, Nemocnicu si zaplo 303 tisícové publikum a Hit roka sledovalo 210 tisíc divákov. 

image

Dunaj, k vašim službám.

Piatok odštartoval hokej

V piatok však odštartoval dlho očakávaný hokejový šampionát, tentoraz sa ale po prvýkrát objavil na obrazovkách TV JOJ. A má za sebou extrémne úspešný štart. Hlavne o zápasy našej reprezentácie bol enormný záujem. Ani jedna tretina v hlavnej, obchodne podstatnej cieľovej skupine 13-55 oboch zápasov slovenských hokejistov (najskôr v piatok s Nemeckom a v nedeľu s Kazachstanom) neklesla podielom na trhu pod 65 percent. To znamená, že každý druhý divák pri televíznej obrazovke sledoval práve tieto hokejové zápasy. 

Ale poďme pekne poporiadku. Piatkový zápas Slovensko:Nemecko v neskoršom popoludní po 16-tej hodine síce neskončil pre našich hokejistov pozitívne, ale nováčika vysielania Majstrovstiev sveta - TV JOJ sledovanosť náramne potešila. Kým prvá tretina sa ratingom dostala popoludní na neuveriteľných 12,3 percenta, tak druhé dve tretiny už vyskočili nad 15 percent. A to konkrétne druhá tretina na 16,3 percenta a tretia dokonca na 17,7 percenta. Podielom na trhu si všetky tri tretiny odkrojili výrazný kus z koláča sledovanosti. Prvý tretina dosiahla 67,8 percenta, druhá tretina 73,2 percenta a tretia vyskočila na 71,1 percenta. Aj v univerzálnom publiku všetkých divákov nad 12 rokov (teda v tejto skupine rátajú aj s divákmi nad 55 rokov) celkovo sledovalo prvú tretinu 618 tisíc fanúšikov, druhú rovných 800 tisíc a tretia tretina pritiahla ešte o 65 tisíc divákov viac ako druhá. 

image

WA 40 Ostrava - Hokejista Nemecka Jonas Müller (vľavo) a hráč Slovenska Martin Fehérváry bojujú o puk v zápase základnej B-skupiny Slovensko - Nemecko na 87. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v Ostrave v piatok 10. mája 2024. FOTO TASR/AP


Germany‘s Jonas Muller, front, challenges with Slovakia‘s Martin Fehervary during the preliminary round match between Slovakia and Germany at the Ice Hockey World Championships in Ostrava, Czech Republic, Friday, May 10, 2024. (AP Photo/Darko Vojinovic) *** Local Caption *** puk súboj

TASR
V piatkový večer sa mimo hokeja v hlavnej, obchodne podstatnej cieľovej skupine 13-55 vyrovnane darilo Ruži pre nevestu na Markíze a Milujem Slovensko na RTVS. Kým Ruža s ratingom 4,5 percenta uhrala podiel na trhu 16,5 percenta, Milujem Slovensko dosiahlo rating 4,4 percenta a podiel na trhu 15,3 percenta. JOjka kvôli vysielaniu podvečerného hokeja ponúkla vo večernom prime-time pôvodne podvečernú kuchársku šou Bez servítky, ktorej sa darilo najmenej. S ratingom 2,8 percenta a podielom tesne pod 10 percent skončila tretia. Všetky tri stanice skončili oslabené práve kvoli hokeju. 

Oslabená sobota

V sobotu mali naši hokejisti voľný deň a bolo to cítiť aj na sledovanosti. Síce zápas Česka proti Nórsku sa stal najsledovanejším programom dňa v oboch hlavných cieľových skupinách, ale pri obrazovkách bolo divákov výrazne menej. No aj tak zabezpečil pre menšiu Jojkársku stanicu Plus v prime-time čísla, na aké nie je zvyknutá. V hlavnej, obchodne podstatnej cieľovej skupine 13-55 prvá tretina (rating 4,5 percenta/ podiel na trhu 17,3 percenta), druhá tretina (rating 7 percent/ trhový podiel 24,1 percenta) a tretia tretina (7,9 percentný rating/ 30,6 percentný podiel na trhu).

image

Z8hady tela.

Z nehokejových programov vo večernom vysielaní diváci najčastejšie prepísali na RTVS a jej program Záhady tela, ktorý uhral rating 3,8 percenta a podiel na trhu 13,7 percenta. Reprízy filmov komerčných staníc skončili ešte nižšie. Film Stratení v mori na Markíze dosiahol rating 3,3 percenta a podiel na trhu 11,8 percenta a film Dollitle na TV Joj si pripísal rating 2,6 percenta a podiel na trhu skončil tesne pod 10 percentami. V univerzálnom publiku si Záhady tela získali 361 tisíc divákov, Stratení v mori sledovalo 169 tisíc divákov a Dollitle presvedčil k pozeraniu 126 tisícové publikum staršie ako 12 rokov.    

Nedeľný valec

V nedeľu sa na obrazovky Jojky znovu vrátil zápas našich hokejistov a to už bola iná káva. Nie len tým, že Slováci si vybojovali suverénne víťazstvo nad Kazaschstanom, ale aj extrémnym počtom divákov pred obrazovkami. Zápas ktorý sa začal takmer na pravé poludnie, si trhol jeden rekord za druhým. Hlavne jeho tretia tretina prevalcovala všetky TOP rebríčky a stala sa najsledovanejším programom tohto roka.

image

Slovenskí hokejisti sprava Šimon Nemec, Tomáš Tatar, Libor Hudáček, Lukáš Cingel a Andrej Golian sa tešia po góle počas zápasu základnej B-skupiny Slovensko - Kazachstan na 87. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v Ostrave v nedeľu 12. mája 2024. FOTO TASR

TASR
Prvá tretina v hlavnej, obchodne podstatnej cieľovej skupine 13-55 zaznamenala extrémy rating 17,7 percenta a podielom na trhu 66,7 percenta, druhá tretina sa dostala ratingom na neuveriteľných 22,6 percenta a tretia uhrala 22,2 percentný rating. Aj podielom na trhu druhá a tretia tretina valcovala, keď obe skončili nad 70 percentným podielom. Konkrétne druhá tretina na 72,3 percenta a tretia na 74,4 percenta. Ale zahanbiť sa nedala ani prvá tretina, ktorá dosiahla 66,7 percentný podiel na trhu.  

V univerzálnej skupine všetkých divákov nad 12 rokov prvá tretina od 12:15 hodiny prilákala pred televízne obrazovky 812 tisíc divákov. Druhá a tretia tretina už bez problémov pokorili miliónové publikum. A to druhú tretinu konkrétne sledovalo 1029 tisíc divákov a tretiu tretinu 1037 tisícové publikum divákov nad 12 rokov. "Nedeľným vysielaním druhého slovenského zápasu a štúdií sme zasiahli neuveriteľných 1 388 000 divákov starších ako 12 rokov," pochválila sa marketingová manažérka JOJ Group Miroslava Klempová.

image

KK54 Ostrava - Kazašský hokejista Alikhan Asetov strieľa gól počas zápasu základnej B-skupiny Slovensko - Kazachstan na 87. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v Ostrave v nedeľu 12. mája 2024. FOTO TASR/AP
Kazakhstan‘s Alikhan Assetov, left, scores his side‘s opening goal during the preliminary round match between Slovakia and Kazakhstan at the Ice Hockey World Championships in Ostrava, Czech Republic, Sunday, May 12, 2024. (AP Photo/Darko Vojinovic)

TASR
Konkurenciazatlačená na polovičné výkony

Odliv divákov ku hokeju pocítili aj popoludňajšie politické diskusie, ktoré sa museli uspokojiť s polovičným publikom ako v bežné nedele. O 5 minút 12 na Jednotke RTVS dosiahlo v hlavnej, obchodne podstatnej cieľovej skupine 13-55 rating 1,8 percenta a podiel na trhu 7,2 percenta a a Na telo skončilo s ratingom rovné dve percentá a podielom na trhu 6,4 percenta. Obe relácia pritom v nedele mimo konkurencie hokeja vyskakujú podielom cez 20 percent, pričom nemajú problém uhrať aj podiel nad 30 percent. V univerzálnom publiku všetkých divákov nad 12 rokov sledovalo O 5 minút 12 iba 216 tisíc divákov a Na telo tiež len 214 tisícové publikum. 

image

Nový seriál s Tomášom Maštalírom Vedľajší produkt.

Večerný prime time najviac zaujal nový kriminálny počin Vedľajší produkt režiséra Martina Bebjaka s Tomášom Maštalírom v hlavnej úlohe. V hlavnej, obchodne podstatnej cieľovej skupine 13-55 to popri hokejovým prenosom dotiahol na rating 4,2 percenta a podiel na trhu dostal na úroveň 18,5 percenta. RTVS so slovenskou historickou drámou Skrytý prameň si pripísala rating 2,1 percenta a podiel na trhu 6,7 percenta a film na Jojke Preteky s časom dosiahol rating 2,3 percenta a podiel na trhu 6,4 percenta. Celkovo si film Vedľajší produkt pozrelo 217 tisíc divákov nad 12 rokov, Skrytý prameň sledovalo 147 tisícové publikum a Preteky s časom si zaplo 131 tisíc divákov starších ako 12 rokov.  

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
06. jún 2024 17:04