Denník N

Huliak ulovil medvedicu. Odborníci sa zhodujú v tom, že situáciu treba riešiť, a v niektorých prípadoch aj odstrelom

Medveď hnedý. Foto – Jaroslav Slašťan
Medveď hnedý. Foto – Jaroslav Slašťan

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

V piatok večer zastrelil v Očovej mladú medvedicu poslanec Rudolf Huliak (za SNS). Fotografiu so zastrelenou medvedicou zdieľal na sociálnej sieti so slovami „Napĺňame predvolebné sľuby“. Huliak je aj predsedom miestneho poľovného združenia, starostom Očovej a predsedom parlamentného výboru pre poľnohospodárstvo a životné prostredie.

Medvedicu zastrelil legálne na základe dohody medzi Štátnou ochranou prírody a miestnymi poľovníkmi. Podľa štátnych ochranárov medvedica navštevovala záhrady, poškodzovala poľnohospodárske plodiny a ohrozovala zdravie a život ľudí. Snaha odplašiť ju nezabrala.

Na sociálnych sieťach zožal Huliak úspech. Aj nedávny prieskum z mája tohto roka, ktorý robila pre Markízu agentúra Focus, ukázal, že verejnosť vníma medveďa ako problém. Ako veľmi závažný ho vnímalo 43 percent opýtaných, dosť závažný bol pre ďalších 44 percent ľudí.

Odborníci sa zhodujú

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Medvede

Ochrana prírody

Príroda

Slovensko, Veda

Teraz najčítanejšie