Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Do kín prichádza film o jedinečnej Amy Winehouse. Sleduj TRAILER!

  • AH

„Jediná pravda o jej živote sa skrýva v jej piesňach.“

Amy Winehouse bola jedným z najväčších speváckych talentov 21. storočia. Mohla dokázať neuveriteľné veci. Ale nestihla to. Vo filme „Back To Black“ zažijete krátky, ale o to intenzívnejší životný príbeh Amy Winehouse mapujúci obdobie tvorby albumu Back To Black.

Život a kariéru Amy Winehouse (Marisa Abel) zásadne ovplyvnili dvaja ľudia. Prvou bola jej babička Cynthia (Leslie Manville), svojrázna, oduševnená a originálna žena, ktorá jej odovzdala svoju živočíšnu povahu, lásku k džezu, túžbu ísť vždy svojou cestou a nerobiť kompromisy. Druhým človekom bol jej priateľ Blake (Jack O’Connell), život s ktorým bol ako jazda na šialenej horskej dráhe, počas ktorej Amy prepadla viacerým závislostiam. Paradoxne, v najťažšom období svojho života, keď prišla o obe tieto opory (jej stará mama zomrela na rakovinu pľúc a s Blakeom sa rozišli), nahrala svoj zásadný album Back To Black, ktorý patrí k tomu najlepšiemu, čo v hudbe 21. storočia dodnes vzniklo. Amy sa vďaka nemu stala superhviezdou a dala sa opäť dokopy s Blakeom. Ale celosvetová pozornosť, ktorej sa jej dostávalo, nemala u tohto možno až príliš krehkého dievčaťa šancu, hoci sa o to snažila a takmer sa jej to podarilo.

“Chcela som Amyin príbeh natočiť z jej pohľadu. Jediná pravda o jej živote sa skrýva v jej piesňach. Preto som sa rozhodla vyrozprávať príbeh jej slovami, v jej textoch. V nich sa vyznáva zo svojej lásky, bolesti, zo svojich sklamaní. Sú plné hlbokých emócií a neraz aj drsného humoru,” hovorí režisérka Sam Taylor-Johnson.

Album Back To Black získal päť cien Grammy, predalo sa z neho viac ako 16 miliónov kópií a vo filme zaznejú jeho zásadné piesne vrátane Rehab, Love is a Losing Game a titulnej skladby Back To Black.

Film Back To Black vykresľuje živý, pulzujúci obraz ulíc Camdenu, ktoré nazývala svojím domovom. Zachytýva jej boje s celosvetovou slávou, vzdáva hold Amyinmu umeniu, vtipu a úprimnosti a zároveň sa snaží pochopiť jej démonov. Neúprosný pohľad na súčasnú mašinériu celebrít a silná pocta talentu, ktorý sa objaví len raz za dlhú dobu.

"Zdalo sa mi, že sa pridala k tej skupine žien, ktoré sa spomínajú viac pre ich skorú smrť než pre ich talent,"
vysvetľuje producentka Alison Owen, ktorá chcela bojovať aj proti fetišizovaniu tragického odchodu hviezd v 27 rokoch, tzv. “Klubu 27”. "Ľudia takmer zabúdajú, akými veľkými umelcami sú. Veľmi mi záležalo na tom, aby sa to v prípade Amy nestalo a aby sa na ňu spomínalo ako na jednu z najinšpiratívnejších umelkýň 21. storočia."

Životopisná dráma Back To Black už 16. mája.


Odporúčame