Denník N

Ako Matovič so Sulíkom a nie Fico sťažujú odhaľovanie korupcie a šikanujú nepohodlných aktivistov_. Začne aj táto vláda robiť Sulíkoviny_?

foto: https://images.app.goo.gl/6LfWj2AenAyZUQcF8
foto: https://images.app.goo.gl/6LfWj2AenAyZUQcF8

Richard Sulík rozbehol diskreditačnú antikampaň pričom sa snažil aj o to, aby finančná správa mi za to dala pokuty a podobne. Viac som o tom napísal v blogu (TU). Ukazuje sa, že nie SMER a Fico mali problémy s transparentnosťou ale Matovič so Sulíkom ale aj Odor s Čaputovou.

Dnes mi prišiel list z Európskej komisie, z ktorého vyplýva, že moja sťažnosť na šikanu daňových úradov je opodstatnená nakoľko Slovensko neprebralo a nezharmonizovalo príslušné smernice a že na Slovensku je s tým naozaj problém. Mám sa však domáhať na súde svojich práv. Ukazuje sa, že naozaj tu bola politická šikana najmä SMERu, ale aj každého, koho Matovič so Sulíkom označili za nepriateľa ale neexistuje voči tomu účinná obrana:

V praxi to znamená, že musíte znášať všetky príkoria, šikanu a ubližovanie, súčasne s odbornou starostlivosťou dbať na svoje práva a domáhať sa ich na súde a až keď ten nezjedná nápravu, až potom sa domáhať na Európskom súde pre ľudské práva. Iným slovom – kým sa domôžete spravodlivosti, tak Vás uštvú ako koňa.

Už zajtra uvidíme, či sa aj táto vláda pridá k Sulíkovinám a Putiniáde proti občianskym aktivistom… Ten moment, keď je na Slovensku možné všetko – aj to že sa koalícia spojí s opozíciou len aby spolu robili zle mimovládkam.

 

 

Marcel Slávik, Občan Slovenska a Európskej únie.

 

Teraz najčítanejšie

Marcel Slávik

Občiansky aktivista, predseda Združenia domových samospráv a dlhoročný bojovník za lepší život v mestách aj na vidieku, ochranca prírody. Marcel Slávik sa narodil na Myjave, žije v Bratislave, v Senici a v Sobotišti, ktoré mu prirástli k srdcu a je tu doma. Má tu rodinu, priateľov a rád tu trávi svoj čas športom ale aj kultúrou. Študoval na Fakulte matematiky fyziky a informatiky Univerzity Komenského, fakulte podnikového manažmentu Ekonomickej univerzity, Stredoeurópskej vysokej škole v Skalici v odbore ochrane životného prostredia a tvorbe krajiny. Teraz študuje právo na Univerzite Komenského. V profesionálnom živote bol manažérom slovenských firiem, úspešne riadil viacero zaujímavých projektov z oblasti infraštruktúry, informačných technológií, dopravy a energetiky. V roku 2006 spoluzakladal Združenie domových samospráv, ktorého je dlhoročným predsedom. Z tejto pozície sa dlhodobo zasadzuje o transparentnosť a zákonnosť rozhodovacích procesov a realizuje mnohé zaujímavé projekty a nápady skavlitňujúce život v meste. Bojuje za práva verejnosti vo verejnom priestore.