Plánovaná výluka na úseku Poprad-Tatry - Studený Potok sa začala, obmedzená je aj doprava pri Štrbskom Plese

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
vlak, železnica
Foto: ilustračné, www.facebook.com
Tento článok pre vás načítala AI.

Železničná osobná doprava na Tatranských elektrických železniciach (TEŽ) je najnovšie na niekoľko dní obmedzená na úseku Vyšné Hágy – Štrbské Pleso. Plánovaná výluka pre úpravu infraštruktúry sa začala aj na podtatranskom úseku Poprad-Tatry – Studený Potok.

Niekoľkominútové meškanie

Cestujúci môžu počas piatich hodín denne využívať náhradnú autobusovú dopravu, ktorú zaviedla Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK). Vlaky dotknuté týmito výlukami môžu podľa predpokladov meškať približne 15 minút.

Na úseku Vyšné Hágy – Štrbské Pleso počas štyroch dní od 13. do 16. mája nejdú všetky vlaky medzi 7:50 – 13:00. Náhradná autobusová doprava v tomto čase vedie popri železničnej trati po trase Vyšné Hágy – Štrbské Pleso, pričom zastávku Popradské Pleso neobsluhuje.

Štvordňové obmedzenia

Sedemkilometrový úsek Vyšné Hágy – Štrbské Pleso je na konci trate Poprad-Tatry – Starý Smokovec – Štrbské Pleso s 15 zastávkami, vrátane východzej a cieľovej, a dlhej 29 kilometrov. Obmedzenie na úseku Poprad-Tatry – Studený Potok trvá tiež štyri dni, a to 13., 14., 16. a 17. mája.

Za vlaky v čase 7:20 – 12:30 funguje náhradná doprava medzi Popradom a Studeným Potokom so zastávkami aj v popradských mestských častiach Matejovce a Spišská Sobota. Úsek Poprad-Tatry – Studený Potok má 8 kilometrov, je súčasťou trate Poprad-Tatry – Plaveč v dĺžke 60 kilometrov, pričom odbočka zo Studeného Potoka do Tatranskej Lomnice má 9 kilometrov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie ZSSK Železničná spoločnosť Slovensko