Pripravte sa na ODPAL.
StoryEditor

Dá sa zorganizovať celovečerný event v Bratislave s nulou na účte? Údajne áno

13.05.2024, 11:18
Autor:
redred

Presvedčia nás o tom študenti najstaršej katedry marketingovej komunikácie na Slovensku akciou ODPAL.

Obľúbený event  aj tento rok rozhýbe Bratislavu. V podniku Sundeck na Dunaji znova spojí študentov, reklamné agentúry aj marketérov. Organizátori, ktorí sú zároveň študentmi katedry, sľubujú okrem zaujímavého programu a zvučných interpretov aj niekoľko noviniek a prekvapení.

Moderná, kreatívna a najmä praktická výučba nie je Katedre marketingovej komunikácie FiF UK (KAMAKO) cudzia. Výstupom jedného z predmetov pre študentov už tradične nie je skúška, ale organizácia reálneho marketingového eventu. „Svet marketingu a reklamy je rýchly a dynamický a taká musí byť aj naša katedra. Spolupráca s reklamnými agentúrami a klientmi prebieha celoročne. Tento event býva jej obľúbeným zakončením, na ktorý sa tešíme nielen my, ale aj naši absolventi, ľudia z marketingovej praxe či široká verejnosť,“ vysvetľuje vedúci katedry Milan Banyár.

Event, ktorý tento rok dostal názov ODPAL, prepája vysokoškolákov s marketingovou verejnosťou a okrem zábavy ponúka jedinečný priestor na uvoľnený networking. Ten sa študenti organizujúci akciu rozhodli povýšiť na novú úroveň a predstavili koncept „agentúrneho speeddatingu“, na ktorom sa budú môcť študenti aj všetci ostatní porozprávať s viacerými veľkými reklamnými agentúrami naraz. „V agentúrach nám neustále chýbajú ľudia a o mladé talenty je na Slovensku nielen v našej branži veľký boj. Speeddating tak bude zaujímavou skúsenosťou, na ktorú sa veľmi tešíme,“ vyjadril sa kreatívny riaditeľ ZARAGUZY Ondrej Kořínek, ktorý je zároveň jedným z vyučujúcich na katedre.

Program eventu je tento rok vystavaný naozaj pestro, rozhodne teda nie je len pre marketérov. Kým prvá, formálnejšia časť bude venovaná už spomínanému speeddatingu či zaujímavej diskusii s riaditeľom najväčšej slovenskej technologickej konferencie, s pribúdajúcou hodinou to rozprúdia rôzne súťaže, dance battle či dokonca hobbyhorsing. Medzi interpretmi sa predstavia známe mená ako The Curly Simon, FVLCRVM, DJ Beshiu, Laura Weng & The Kunzo či DJ Matey, ktorí program potiahnu až do neskorého rána. Tento rok je zároveň prvým, ktorý sa bude konať už bez zakladateľa katedry profesora Horňáka, program s prvkami westernu, ktorý ho vystihoval, tak bude aj poctou jemu.

Zaujímavosťou eventu je aj náročná úloha, s ktorou sa musia mladí študenti každoročne popasovať – začínajú totižto s 0 €. „Je to výzva, očakávania sú veľké. Fungujeme vďaka spoluprácam a sponzorom, ktorých musíme vybaviť a zmenežovať všetko okolo. Je to stres, ale zároveň aj najlepšia možná príprava do tvrdej praxe,“ vyjadrili sa študenti. „Sme radi, že aj tento rok to vyšlo na výbornú a tešíme sa, že to na Sundecku so všetkými poriadne odpálime,“ zakončili.

ODPAL štartuje už tento štvrtok, 16.5. o 18:00 hodine na Sundecku na Tyršovom nábreží. Posledné lístky na event sú ešte stále v online predaji. Viac informácii o evente nájdete na oficiálnom Instagramovom profile.

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
13. máj 2024 11:19