Vazovovu ulicu v Bratislave museli uzavrieť, na Slovenskej technickej univerzite bola nahlásená bomba

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Slovenská technická univerzita v Bratislave
Slovenská technická univerzita v Bratislave. Foto: www.facebook.com
Tento článok pre vás načítala AI.
  • aktualizované 13. mája, 18:02

Vazovova ulica v Bratislave bola pre nahlásenú hrozbu na univerzite uzavretá. Ako informuje bratislavská mestská polícia (MsP), na mieste zasahovali hliadky mestskej aj štátnej polície a usmerňovali chodcov a dopravu v okolí.

E-mailová hrozba súvisiaca s Technickou univerzitou na Vazovovej ulici prišla na viacero adries mestskej polície,“ konštatovala MsP s tým, že policajti kontrolujú priestory univerzity.

Objekt podrobne prehľadali

Polícia SR na sociálnej sieti uviedla, že prípad nahlásenej bomby na univerzite si prevzala Národná kriminálna agentúra (NAKA).

V pondelok v ranných hodinách sme prijali oznámenie o výhražnom e-maile, že v jednom z objektov Slovenskej technickej univerzity (STU) na Vazovovej ulici v Bratislave sa nachádza bomba,“ uviedla polícia s tým, že na miesto okamžite vyslali policajtov a v spolupráci s vedením školy nariadili evakuáciu.

Pyrotechnici a psovodi so špeciálne vycvičenými psami objekt podrobne prehľadali. „Prípad si prevzala NAKA, po vykonaní prvotných úkonov bude vyšetrovateľ tento skutok právne kvalifikovať,“ dodala polícia.

Teroristický útok

NAKA neskôr začala trestné stíhanie pre nahlásenú bombu na bratislavskej univerzite. Vec sa aktuálne vyšetruje ako obzvlášť závažný zločin teroristického útoku. Páchateľovi hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov či na doživotie.

„Zaistili sme digitálne stopy, ktoré sú podrobené dôkladnej analýze. Aj v tomto prípade spolupracujú viaceré útvary polície, odbor počítačovej kriminality, aj domáci a zahraničí partneri,“ informovala polícia.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie NAKA Národná kriminálna agentúraPZ Policajný zbor SRSTU Slovenská technická univerzita