Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Ekonomika

Tatra banka obhájila titul najinovatívnejšej banky v regióne CEE

Tatra banka obhájila titul najinovatívnejšej banky v regióne CEE Foto: Tatra banka

Magazín Global Finance opäť po roku vyhlásil v rámci Innovators Awards regionálne a globálne najinovatívnejšie banky a fintechy. Tatra banky druhý rok po sebe získala titul najinovatívnejšej banky v regióne CEE.

Bratislava 13. mája (OTS) - „Inovácie naďalej pomáhajú bankám a iným finančným inštitúciám získať strategickú konkurenčnú výhodu oproti svojim rovesníkom,“ uviedol Joseph Giarraputo, zakladateľ a redakčný riaditeľ Global Finance, pri príležitosti oznámenia víťazov. „Využitím nových technológií a nápaditého myslenia vyvinuli tohtoroční víťazi prelomové riešenia na zmiernenie problémov zákazníkov a na poskytovanie vynikajúcich používateľských skúseností,“ dodal.

Zavážil AR performance aj Spending planTB

O najlepších inovátoroch rozhodla redakčná rada Global Finance a reportéri so zameraním na danú oblasť na základe prihlášok jednotlivých bánk. V nich mala každá inštitúcia uviesť svoje najzaujímavejšie inovácie za predošlý rok, v čom sú jedinečné a akú potrebu klienta riešia. Popísať tiež mali príbeh za vznikom idey a kto na vývoji participoval.

Tatra banka priniesla v roku 2023 mnoho noviniek, ktoré zvyšujú užívateľský zážitok klientov. Z nich sa rozhodla do prihlášky vybrať prvý perfomance v rozšírenej realite digitálnej influencerky Bejby Blue. Novinkou na slovenskom trhu bola aj funkcionalita Spending planTB, ktorá klientom od júla 2023 pomáha pri manažmente osobných financií. Online business úver zase uvádza klientom aj neklientom indikatívnu informáciu o výške úveru, ktorú vie banka záujemcovi poskytnúť. Stačí pritom zadať len IČO a odpovedať na pár krátkych otázok. Služba IdentityTB otvára overovanie pomocou tvárovej biometrie aj tretím stranám. Firemní klienti tak môžu svojich zákazníkov identifikovať prostredníctvom inovačnej technológie. Tatra banka tiež hodnotiteľom predstavila overovanie volajúceho pri hovoroch z banky. Táto služba pomáha klientom rozlíšiť, či klientovi volá podvodník, alebo skutočný pracovník banky. Porotu zaujal aj nový prístup manažovania nápadov. IDEApp predstavuje prvú platformu na manažovanie ideí v rámci Tatra banka Group a ide o unikátne riešenie aj v celosvetovom porovnaní. Riešenie slúži na zbieranie, vyhodnocovanie, prioritizovanie a reporting nápadov s integrovaným inovačným procesom.

Všetky tieto novinky prispeli k rozhodnutiu poroty, že vyhlásila Tatra banku za inovačného lídra v regióne strednej a východnej Európy.

6 ďalších ocenení pre Tatra banka Group
Predošlé obdobie prinieslo pre Tatra banka Group ocenenia aj od ďalších hodnotiteľov. Magazín EMEA Finance rozhodol o tom, že je Tatra banka najlepšia banka na Slovensku. Rovnako si jej privátne bankovníctvo drží prvenstvo na trhu. Tatra Asset Management Tatra banky zase predstavuje slovenského lídra v oblasti správy podielových fondov.

Medzinárodné platobné spoločnosti Visa a Mastercard udelili Tatra banke celkovo 3 ocenenia za prvenstvá v oblasti akceptácie platobných kariet na Slovensku.

Zisk každého ocenenia nás napĺňa hrdosťou na našu prácu. Obzvlášť, ak dokážeme uspieť aj v medzinárodnej konkurencii. Naším úsilím je prinášať inovačné a zmysluplné riešenia pre komfort našich klientov a teší nás, keď tieto ambície oceňujú nielen klienti, ale aj odborná porota,“ uzatvára Martin Kubík, člen predstavenstva zodpovedný za inovácie a IT oblasť.