Piatok7. jún 2024, meniny má Róbert, zajtra Medard

Svet obleteli fotky splašených a zakrvavených koní kráľovskej gardy: V takýchto otrasných podmienkach mali žiť!

Splašené a zakrvavené kone sa preháňali centrom Londýna
Splašené a zakrvavené kone sa preháňali centrom Londýna (Zdroj: X/@HadrianAD122)

LONDÝN – Pred pár dňami obleteli svet fotografie a videá splašených koní, ktoré utekali centrom Londýna a spôsobili poriadny rozruch. Teraz sa však vynorili špekulácie, či je o kone kráľovskej gardy dobre postarané a čo je na pozadí ich nevyrovnanej povahy.

Podľa utajeného zdroja televízie LBC zvieratá nemajú dostatok čistej vody ani pohybu. Údajne sú umiestnené v budove v tmavých boxoch, bez slnečných lúčov, uviedla svedkyňa pod pseudonymom Kate. Tieto podmienky sa preto mohli podpísať na ich nevyrovnanej povahe.

Deň otvorených dverí v Botanickej záhrade UPJŠ v Košiciach (Zdroj: TASR/František Iván)

Táto svedkyňa a zároveň bývalá dobrovoľníčka, ktorá sa o kone kráľovskej gardy starala, dodala, že „kone sú tak nervózne, že splašiť sa môžu každú chvíľu. Nemyslím si, že je to zdravé prostredie. Neposkytuje im to to, čo kôň potrebuje, a už vôbec nie dostatok priestoru na pohyb“. Kate zároveň uviedla, že v stajniach majú žiť dokonca s potkanmi, ktoré kone obťažujú. "Voda je často špinavá, a mnohé kone boli aj z tohto dôvodu často choré. Niekedy mali pohyb iba hodinu denne, často boli zavreté vo vnútri budovy a trpeli nedostatkom svetla,“ dodala.

Až päť koní britskej kráľovskej gardy sa splašilo ešte minulý stredu a v centre Londýna spôsobili obrovský chaos. Dva z nich museli podstúpiť operáciu, pretože stratili veľa krvi po kolízii s taxíkom a autobusom. 

Viac o téme: LondýnKôňSplašené kone
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu