Talianska vláda predala ďalšie dlhopisy určené individuálnym sporiteľom. Pri svojom financovaní sa tak snaží využiť retailový dopyt. Občanom okrem vyšších výnosov ponúkla aj daňové stimuly. Informuje o tom správa APA.

Talianska vláda tento týždeň umiestnila štvrtú tranžu štátnych dlhopisov s názvom BTP Valore určených špeciálne pre malých sporiteľov. Z predaja získala 11,2 miliardy eur. Vďaka štyrom tranžiam tohto ľudového dlhopisu, ktoré emitovala od júna 2023, získala celkovo 65 miliárd eur, uviedli talianske médiá.

Dlhopisy BTP Valore štvrtej tranže majú splatnosť 6 rokov a počas prvých troch rokov ponúkajú výnos 3,35 percenta a od štvrtého do šiesteho roka 3,9 percenta. Okrem toho všetci, ktorí svoje cenné papiere nepredajú pred splatnosťou, dostanú vernostnú prémiu vo výške 0,8 percenta. Výnosy sú zdanené sadzbou 12,5 percenta.

Vláda emituje ďalšie dlhopisy určené pre malých sporiteľov v septembri. Budú však mať menej výhodný výnos z dôvodu klesajúcich úrokových sadzieb.

Ďalšie dôležité správy

JB 31 Rím - Ľudia čakajú v rade na vstup do Kolosea v Ríme 6. augusta 2021. Taliansko sprísňuje pravidlá vstupu do vnútorných priestorov reštaurácií, múzeí, fitnescentier či plavární, ktoré bude od piatka možné len s covidpasom, potvrdzujúcim zaočkovanie, negatívny test na koronavírus alebo zotavenie sa z covidu. FOTO TASR/AP 

Tourists wait in a queue to enter the Colosseum in Rome, Italy, Friday, Aug. 6, 2021. The so-called Green Pass, is required from Friday to access indoor dining, theaters,
Neprehliadnite

Talianska vláda schválila balík na podporu ekonomiky, jeho súčasťou sú úľavy pre firmy