Správy Zo zahraničia

Varšava v DYME a plameňoch: Rozsiahly požiar zničil takmer celé nákupné centrum

Rozsiahly požiar v nedeľu takmer úplne zničil nákupné centrum v poľskom hlavnom meste Varšava. Zranenia a ani obete nehlásili, píše TASR podľa agentúr AP a PAP.

Ilustračný obrázok k článku Varšava v DYME a plameňoch: Rozsiahly požiar zničil takmer celé nákupné centrum
Zdroj: Twitter.com/NEXTA

„Požiar bol uhasený vďaka rýchlej záchrannej operácii uskutočnenej 58 tímami a približne 180 hasičmi,“ uviedlo poľské ministerstvo vnútra na sociálnej sieti X.

Požiar vypukol v nedeľu ráno. Hasiči pre AP uviedli, že v plameňoch je viac než 80 percent nákupného strediska Marywilska 44, ktoré sa nachádza v severnej časti Varšavy. Je v ňom 1400 obchodov.

Polícia nehlásila žiadne zranené osoby. Úrady obyvateľom Varšavy rozposlali textové správy, v ktorých ich na požiar upozornili a vyzvali ich, aby sa zdržiavali doma a zatvorili okná. Hasiči neskôr oznámili, že dym už pre obyvateľov nebezpečenstvo nepredstavuje.

Varšavské úrady uviedli, že v pondelok sa spoja s majiteľmi obchodov v centre v spojitosti s pomocou. Nákupné centrá a veľké obchody sú zvyčajne v Poľsku v nedeľu zatvorené. Zákaz nedeľného predaja zaviedla predchádzajúca poľská vláda, pripomína AP.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM