Rastislav Búgel Zo zahraničia

Gang mladých migrantov TERORIZUJE nemecké mesto: Jeho šéf má len DVANÁSŤ rokov!

Bitky, urážky a vyhrážanie. Gang mladých migrantov, ktorého vodca má len 12 rokov, terorizuje celé nemecké mesto.

Ilustračný obrázok k článku Gang mladých migrantov TERORIZUJE nemecké mesto: Jeho šéf má len DVANÁSŤ rokov!
Zdroj: Facebook.com/Polizei NRW Rhein-Erft-Kreis

Už mesiace žijú ľudia v nemeckom meste Ahaus v strachu. Spôsobuje im ho vyčíňanie gangu mladistvých migrantov. Ako informoval Bild, gang pácha trestnú činnosť v priestoroch škôl, v zámockých záhradách a aj na železničnej stanici.

Podľa policajného hovorcu Tohrstena Ohma ide o skupinu 23 detí a mladistvých vo veku od 9 do 17 rokov.

Trápia celé mesto

Hlavnou „činnosťou“ gangu je šikana a ohrozovanie spolužiakov. Zoznam ich činnosti je však oveľa dlhší: bitky, prenasledovanie, vydieranie, ponižovanie, poškodzovanie majetku, rušenie pokoja a porušovanie domovej slobody.

Úrady evidujú podozrenia, že skupina mladíkov môže stáť aj za vlámaniami a obchodom s drogami. „Situáciu nebudeme akceptovať. Obete nás kontaktovali a vyšetrovanie prebieha," dodal Ohm.

Podľa informácií Bild má byť vodcom gangu dvanásťročný chlapec.

V jeho prípade mu polícia prisudzuje 50 trestných činov, ktoré siahajú od vážneho ublíženia na zdraví, cez urážky až po vyhrážky.

Gang mohol „operovať“ celkom v pokoji, nakoľko väčšina jeho členov nie je trestne zodpovedná. „Vidím to na svojej každodennej práci v školách. Maloletí páchatelia vedia, že ich nečaká žiadny trest," uviedol špecialista na boj proti šikane Carsten Stahl.

Nechutné, čo robia

Jedným z napadnutých bol aj trinásťročný syn miestneho záchranára. „Raz ho vyzvali na bitku. Môjho syna obkľúčili, pred ich vodcom musel pokľaknúť a bezdôvodne sa mu ospravedlniť. Pritom ho filmovali. Podali sme sťažnosť a spájame sily s ostatnými rodičmi. Toto musí skončiť,“ vraví nešťastný otec.

Antonia je pracovníčkou miestnej pekárne. Už niekoľkokrát videla, ako členovia gangu urážajú jej zákazníkov. Jedného nazvali nacistickým prasaťom: "Pľujú a rozhadzujú odpadkové koše.“

Čo na to starostka?

15-ročná Phobe bola s priateľmi svedkom ďalšieho desivého incidentu v zámockom parku: "Asi 15 mladých ľudí tam zbilo chlapca. Zasiahli sme, potom nám nadávali. Keď som zavolala kamaráta na pomoc, utiekli.“

Hoci obyvatelia žijú v strachu a v akcii je polícia aj úrady, starostka hovorí, že situácia nie je až taká dramatická. "Z môjho pohľadu to nie je také zlé. Ale samozrejme, stále berieme túto záležitosť vážne. Polícia má zvýšenú prítomnosť na niektorých miestach, kde sa často stretávajú mladí ľudia. Rokujeme aj so školami a zvažujeme, ako situáciu riešiť,“ povedala starostka Karola Voßová.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM