Rusi obsadili päť dedín na severovýchode Ukrajiny, podľa gubernátora však nehrozí útok na Charkov

Rusi obsadili päť dedín na severovýchode Ukrajiny, podľa gubernátora však nehrozí útok na Charkov

11.5.2024 (SITA.sk) – Ruská armáda obsadila päť dedín v rámci obnovenej pozemnej ofenzívy na severovýchode Ukrajiny, uviedlo v sobotu ruské ministerstvo obrany. Ukrajinskí žurnalisti v piatok informovali, že Rusi dobyli dediny Borysivka, Ohirceve, Pylna a Strileča.

Ruskí predstavitelia vyhlásili, že ich vojaci obsadili aj dedinu Pletenivka. Rusko v sobotu pokračovalo vo vzdušných útokoch a útokoch raketometmi na mesto Vovčansk.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Novinári tlačovej agentúry The Associated Press, ktorí sprevádzali evakuačný tím, uviedli že ulice mesta Vovčansk sú prázdne, mnohé budovy zničené a ďalšie sú v plameňoch. Ukrajinskí predstavitelia nekomentovali tvrdenia Moskvy, že niekoľko dedín v Charkivskej oblasti ovládlo Rusko.

Gubernátor oblasti Oleh Synjehubov na komunikačnej platforme Telegram uviedol, že ťažké boje pokračujú v okolí obcí Borysivka, Ohirceve, Pylna a Olijnykove, ale situácia je pod kontrolou a nehrozí pozemný útok na mesto Charkiv.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v máji (fotografie)

Viac k témam: Charkovská oblasť, ofenzíva, Ruská armáda, Ruskí vojaci, rusko-ukrajinský konflikt, vojna na Ukrajine
Zdroj: SITA.sk – Rusi obsadili päť dedín na severovýchode Ukrajiny, podľa gubernátora však nehrozí útok na Charkov © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet