Chceme otvárať aj citlivé témy Podporte nás v hľadaní pravdy

Pavol Rábara
Pavol Rábara

Dnes sa každoročne koná zbierka na katolícke médiá. Ak sme Vám blízki a naša práca Vám dáva zmysel, podporte v týchto dňoch Svet kresťanstva. 

Dnes sa každoročne koná zbierka na katolícke médiá. Ak sme Vám blízki a naša práca Vám dáva zmysel, podporte v týchto dňoch Svet kresťanstva. 

Pavol Rábara

Pavol Rábara

Podporte nás v hľadaní pravdy

Milí čitatelia, 

vo Svete kresťanstva sa vám neustále snažíme prinášať pestrý obsah. Každý týždeň vám prinášame rozhovory s inšpiratívnymi osobnosťami, analýzy, komentáre, duchovné zamyslenia či reportáže.

Dnes vám dávame do pozornosti výber našich najlepších článkov za posledné obdobie, ktoré ste možno zmeškali, ale hovoria o našej dôležitosti. Je to dôkaz toho, že svoju misiu plníme pravdivo, odvážne a profesionálne.

Uvedomujeme si, že niektoré aktuálne témy sú pre cirkevných predstaviteľov možno citlivé, no zároveň v spoločnosti rezonujú. Preto ako novinári vnímame, že by sme Vám, našim čitateľom, mali sprostredkovať postoje lídrov cirkvi aj k „pálčivým“ otázkam. 

V poslednom čase sme tak urobili pri viacerých príležitostiach. 

Pri vlaňajšej návšteve kardinála Pietra Parolina na Slovensku sme sa ho pýtali na vojnu u našich susedov. Vatikánsky štátny sekretár, „pravá ruka“ pápeža Františka, dostal od nás priamu otázku na to, ako to Svätý Otec myslí s mierom pre Ukrajinu, keďže sa pápežove vyjadrenia často stávajú predmetom rôznych dezinterpretácií.

Lídra ukrajinských gréckokatolíkov arcibiskupa Sviatoslava Ševčuka sme sa počas online tlačovej konferencie pýtali na výroky Roberta Fica o tom, že v Kyjeve funguje normálny život. Kyjevský metropolita Ševčuk v reakcii na našu otázku hovoril o zranených obyvateľoch a slovenského premiéra pozval na návštevu hlavného mesta, aby sa sám presvedčil, aké to tam je.

Nezabúdame ani na domáce problémy. V čase, keď slovenská vláda prijímala novelu v oblasti trestného práva a v uliciach slovenských miest sa konali občianske protesty, sme o názor požiadali košického eparchiálneho biskupa Cyrila Vasiľa.

Neváhali sme ani po nedávnych prezidentských voľbách, keď sme sa otvorene spýtali dvoch biskupov, ako vnímajú politické aktivity niektorých svojich kňazov. Hoci išlo o citlivú otázku, dočkali sme sa priamych odpovedí zo Žilinského biskupstva, ako aj od spišského biskupa Františka Trstenského

A teraz, drahí čitatelia, dovoľte jednu prosbu. 

Dnes sa každoročne koná zbierka na katolícke médiá. Sme radi, že si dnes diváci, poslucháči aj čitatelia môžu vybrať z množstva kvalitného obsahu. Je dôležité, že ich spoločne môžeme podporiť aj prostredníctvom tejto zbierky.

Aj my vás dnes chceme poprosiť o pomoc, staňte sa podporovateľmi Sveta kresťanstva: ak sme vám blízki a naša práca vám dáva zmysel, pomôžte nám v tomto úsilí a podporte v týchto dňoch Svet kresťanstva. 

Táto zbierka nie je jednorazová, pracujeme pre vás celý rok. Najviac nám pomôžete pravidelným príspevkom podľa svojich možností, napríklad vo výške 7 či 10 eur mesačne. Zaberie to len minútu a pre nás to bude veľa znamenať.

Ak nás už podporujete, oceňte dnes prácu Sveta kresťanstva jednorazovo mimoriadnym darom. Aj vašich 10 či 20 eur pre nás znamená veľa a pomôže nám realizovať naše plány. Ďakujeme.

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia
Diskusia

Diskutovať môžu exkluzívne naši podporovatelia, ktorí prispievajú od 5,- € mesačne alebo 60,- € ročne. Pridajte sa k nim teraz, prosím.

Ak máte otázku, napíšte, prosím, na diskusie@postoj.sk. Ďakujeme.