Cestovanie

Rázny krok úradov v dovolenkovom raji: Alkohol si tam už v noci NEKÚPITE

Snívate o oddychu v zahraničí, kedy si večer otvoríte fľašku obľúbeného alkoholu? Vo vyhľadávanej destinácii budete mať smolu.

Ilustračný obrázok k článku Rázny krok úradov v dovolenkovom raji: Alkohol si tam už v noci NEKÚPITE
Zdroj: Unsplash.com

Regionálna vláda zakázala nočný predaj alkoholu a sprísnila jeho konzumáciu na turisticky najviac vyhľadávaných miestach na španielskych ostrovoch Malorka a Ibiza. TASR informuje podľa agentúry DPA.

Nočný zákaz predaja

Nové opatrenia sú súčasťou úsilia obmedziť nadmerné množstvo turistov. Týkajú sa oblastí Llucmajor, Palma a Calviá na Malorke a Sant Antoni de Portmany na Ibize.

Úrady na týchto miestach zakázali predaj alkoholu v čase od 21:30 h do 08:00 h.

Pre tieto oblasti platí aj zákaz plavby tzv. párty lodí vo vzdialenosti menšej ako jedna námorná míľa (1 852 m) od pevniny. Turisti nemôžu v týchto oblastiach z lodí vystupovať ani na ne nastupovať, skonštatoval denník Majorca Daily Bulletin.

Nová vyhláška baleárskej vlády rozširuje už existujúci zákon z roku 2020, ktorý zakázal tzv. happy hours (znížené ceny alkoholu v baroch v určitých časoch), organizované hromadné navštevovanie barov, ponuku dvoch alkoholických nápojov za cenu jedného, predaj alkoholu v obchodoch medzi 21:30 a 08:00 h a propagáciu „párty lodí“ na určitých miestach.

Astronomické pokuty

Vláda už predtým varovala turistov, že budú pokutovaní za nevhodné správanie. Za pitie alkoholu na verejnosti, na ktorom sa podieľa veľký dav ľudí, a ktoré narúša spolužitie a pokoj hrozí pokuta vo výške 750 až 1 500 eur. V prípade vážneho porušenia zákazu môže byť pokuta navýšená až na 3 000 eur, informuje internetová stránka Canarian Weekly.

Starosta mesta Palma de Mallorca Jaime Martínez uviedol, že jedným z jeho cieľov je „napraviť necivilné správanie“. Opatrenia budú platiť iba do 31. decembra 2027. Vláda vyjadrila presvedčenie, že neskôr už nebudú potrebné.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie lákavé články

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM