• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 23.5.2024Meniny má Želmíra
22°Bratislava

Mišustin predložil Štátnej dume kandidátov na posty v novej vláde

  • 19:11 11.05.2024
  • Moskva
Mišustin predložil Štátnej dume kandidátov na posty v novej vláde

Staronový ruský premiér Michail Mišustin predložil Štátnej dume, dolnej komore parlamentu, kandidátov na posty podpredsedov vlády a šéfov viacerých ministerstiev. TASR o tom informuje na základe sobotňajších informácií ruského vysielania BBC a agentúry RIA Novosti.

Prvým podpredsedom vlády by sa tak mal stať Denis Manturov, ktorý v predchádzajúcej vláde zastával posty ministra priemyslu a obchodu a vicepremiéra.

Na Manturov ministerský post Mišustin navrhol vymenovať Antona Alichanova, ktorý je gubernátorom Kaliningradskej oblasti a v minulosti pôsobil aj na ministerstve priemyslu a obchodu.

Ďalšími kandidátmi na podpredsedov vlády sú Vitalij Saveľjev (zodpovedný za dopravu), Dmitrij Patrušev (poľnohospodárstvo a ekológia), Alexandr Novak (palivovo-energetický komplex a ekonomika), Dmitrij Grigorenko (finančná, kontrolná a dozorná oblasť), Dmitrij Černyšenko (IT, cestovný ruch, šport, kultúra a médiá), Taťjana Golikovová (sociálne veci a národnostné záležitosti), Marat Chusnullin (výstavba a regionálny rozvoj), Alexej Overčuk (medzinárodné otázky) a Jurij Trutnev (splnomocnený zástupca prezidenta v Ďalekovýchodnom federálnom okruhu).

Nových šéfov dostanú rezorty dopravy (Roman Starovojt), priemyslu a obchodu (Anton Alichanov), energetiky (Sergej Civilev), poľnohospodárstva (Oksana Lut) a športu (Michail Degťarjov).

Ruský prezident po konzultáciách s hornou komorou parlamentu, Radou federácie, vymenúva ministrov obrany, vnútra, spravodlivosti, pre mimoriadne situácie a zahraničných vecí, ako aj šéfa Federálnej bezpečnostnej služby (FSB). Konzultácie o tejto otázke sa začnú 13. mája

Vo vedení zvyšných ministerstiev by nemali nastať nijaké zmeny.

Štátna duma rozhodne o kandidátoch najneskôr do týždňa, a to prvýkrát na základe novely ústavy z roku 2020. Okrem toho všetky nominácie musí schváliť prezident.

Mišustinova predchádzajúca vláda mala pôvodne deväť vicepremiérov a jedného prvého podpredsedu vlády.

Staronový ruský prezident Vladimir Putin 10. mája, tri dni po svojej inaugurácii, vymenoval za predsedu vlády opäť Michaila Mišustina, ktorý predtým v súlade s ústavou podal demisiu. Mišustin už predložil prezidentovi návrhy na štruktúru federálnych výkonných orgánov, hlava štátu v sobotu podpísala zodpovedajúci dekrét.

Zdroj: Info.sk, TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Petr Pavel mal nehodu na motorke

Petr Pavel mal nehodu na motorke

DNES - 20:31Zahraničné

Český prezident sa zranil pri jazde na motocykli.

Orbán: Sme spojení s tajnou službou SR, máme informácie o atentáte na Fica

Orbán: Sme spojení s tajnou službou SR, máme informácie o atentáte na Fica

DNES - 19:23Zahraničné

Maďarské tajné služby sú v neustálom kontakte so slovenskými tajnými službami, ako aj so službami iných krajín, napríklad v rámci siete európskych krajín či členských krajín NATO.

Slovenskí hokejisti končia na majstrovstvách sveta, Slováci podľahli Kanade

Slovenskí hokejisti končia na majstrovstvách sveta, Slováci podľahli Kanade

DNES - 18:52Zahraničné

Slováci podľahli Kanade vo štvrťfinále majstrovstvách sveta v hokeji.

Putin podpísal dekrét umožňujúci zhabanie amerického majetku

Putin podpísal dekrét umožňujúci zhabanie amerického majetku

DNES - 17:58Zahraničné

Ruský prezident Vladimir Putin podpísal vo štvrtok výnos, ktorý umožní v Rusku zhabanie majetku patriaceho Spojeným štátom, ich občanom a firmám.

Identita a demokracia rozhodla o vylúčení AfD z frakcie

Identita a demokracia rozhodla o vylúčení AfD z frakcie

DNES - 17:09Zahraničné

Krajne pravicová politická skupina Identita a demokracia v Európskom parlamente vo štvrtok rozhodla o vylúčení politickej strany Alternatíva pre Nemecko zo svojich radov.