Koncert Thirty Seconds to MarsBrainee/Miroslav Kamody
StoryEditor

GALÉRIA Thirty Seconds to Mars v Bratislave. Na hitmi nabitom koncerte nechýbala vlajka, plameňomet ani diváci na pódiu

Miroslav Kamody11.05.2024., 18:37h

Všetci dúfali, že sa dočkáme kvalitného koncertu, na ktorý sa bude ešte dlho spomínať. Po prvých skladbách však muselo byť všetkým v aréne jasné, že Jared Leto so svojím bratom očakávania ďaleko prekonajú.

Lajkuj Brainee.sk na

Len máloktorá kapela si prešla takým dramatickým vývojom v hudobnom štýle, ako práve Thirty Seconds to Mars. Bratia Letovci však ukázali, že dokážu osloviť davy nielen tvrdými rockovými skladbami, ale aj experimentálnou hudbou, eklektickými vplyvmi a hlbokými filozofickými textami.

Keď po šesťročnej pauze vydali minulý rok album It‘s the End of the World but It‘s a Beautiful Day, všetkým ukázali, akým smerom sa chcú v hudbe ďalej vydať. Bolo jasné, že s novým materiálom, ale aj známymi multiplatinovými skladbami, treba ísť na turné.

Z vrcholu Empire State Building až do Bratislavy

To spevák a oscarový herec Jared Leto oznámil vskutku originálne - vyliezol na slávnu newyorskú budovu Empire State Building. Pre slovenských fanúšikov však bolo ešte dôležitejšie to, že medzi zastávkami turné Seasons 2024 svietila aj Bratislava, v ktorej kapela odpálila svoju šou včera (10. mája).

Ešte predtým, ako sa Tipos aréna naplnila túžobným očakávaním bratov Jareda a Shannona Letovcov, fanúšikov postupne dostal do varu Jagwar Twin.

35-ročný spevák z Los Angeles ako predskokan 30 Seconds to Mars dáva tvár a meno skladbám, ktoré bezpochyby poznáš aj ty, len (možno) nevieš, že za nimi stojí práve tento alternatívny umelec. V Bratislave zahral aj dvojicu svojich najznámejších hitov Bad Feeling (Oompa Loompa) a Happy Face, ktoré majú len na Spotify dokopy takmer 200 miliónov vypočutí.

Vzájomná láska

Krátko po deviatej však už pódium patrilo „sekundám”. Už od prvej skladby bolo jasné, že ľudí čaká nezabudnuteľná hudobná jazda naprieč všetkými štýlmi, s ktorými kapela experimentovala.

image

Koncert Thirty Seconds to Mars

Brainee/Miroslav Kamody

Na svoje si prišli milovníci pôvodných rockových skladieb, ale aj gitarových balád či najznámejších hitov z posledného albumu, ktoré pravidelne hrávajú v rádiách. Jared Leto počas koncertu vystriedal hneď niekoľko póz aj hudobných nástrojov.

image

Koncert Thirty Seconds to Mars

Brainee/Miroslav Kamody

Okrem toho neustále komunikoval s ľuďmi a skvele pracoval s davom, ktorý ho poslúchal, ako keby to bol Ježiš (vizuálna podobnosť čisto náhodná). Niekoľkokrát si na pódium zavolal aj niektorých fanúšikov, ktorí s ním tancovali, komunikovalo alebo sa fotili. Ženskému publiku však nebolo treba počuť viac, ako keď sa zamyslel a nahlas uvažoval, či si nenájde slovenskú manželku.

Bolo tam všetko

Na bratislavskom koncerte zazneli všetky ikonické skladby, počnúc This is War, Kings and Queen, The Kill, A Beautiful Lie, ale aj novšie veci ako Walk on Water, Stuck či Seasons. K tomu všetkému treba pridať veľké pódium, masívnu obrazovku, konfety a svetelnú šou, ktorá ľudí dostávala do varu. 

image

Koncert Thirty Seconds to Mars

Brainee/Miroslav Kamody

Jared so svojím bratom nás tak doslova zobrali do vesmírnych sfér, kde sme si v stave beztiaže mohli užívať tie najväčšie hity, ktoré ako kapela vytvorili. Bolo úplne jedno, či na štadión prišiel fanúšik pôvodných skladieb alebo moderných koncepčných albumov s filozofickými textami, každý z nich musel po koncerte odchádzať maximálne spokojný.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/hudba, menuAlias = hudba, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
11. máj 2024 18:39