Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Zo zahraničia

11. mája 2024

Rusi obsadil päť dedín na severovýchode Ukrajiny, podľa gubernátora však nehrozí útok na Charkov



Ruská armáda obsadila päť dedín v rámci obnovenej pozemnej ofenzívy na severovýchode Ukrajiny, uviedlo v sobotu ruské ministerstvo obrany. Ukrajinskí ...



Zdieľať
russia_ukraine_war_48166 1 676x451 11.5.2024 (SITA.sk) - Ruská armáda obsadila päť dedín v rámci obnovenej pozemnej ofenzívy na severovýchode Ukrajiny, uviedlo v sobotu ruské ministerstvo obrany. Ukrajinskí žurnalisti v piatok informovali, že Rusi dobyli dediny Borysivka, Ohirceve, Pylna a Strileča.


Ruskí predstavitelia vyhlásili, že ich vojaci obsadili aj dedinu Pletenivka. Rusko v sobotu pokračovalo vo vzdušných útokoch a útokoch raketometmi na mesto Vovčansk.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine



Novinári tlačovej agentúry The Associated Press, ktorí sprevádzali evakuačný tím, uviedli že ulice mesta Vovčansk sú prázdne, mnohé budovy zničené a ďalšie sú v plameňoch. Ukrajinskí predstavitelia nekomentovali tvrdenia Moskvy, že niekoľko dedín v Charkivskej oblasti ovládlo Rusko.

Gubernátor oblasti Oleh Synjehubov na komunikačnej platforme Telegram uviedol, že ťažké boje pokračujú v okolí obcí Borysivka, Ohirceve, Pylna a Olijnykove, ale situácia je pod kontrolou a nehrozí pozemný útok na mesto Charkiv.



Zdroj: SITA.sk - Rusi obsadil päť dedín na severovýchode Ukrajiny, podľa gubernátora však nehrozí útok na Charkov © SITA Všetky práva vyhradené.

   Tlač    Pošli



nasledujúci článok >>
Tusk sľúbil posilnenie ochrany východných hraníc Poľska, Bielorusko obvinil zo zintenzívňovania hybridnej vojny
<< predchádzajúci článok
Dve autá sa čelne zrazili neďaleko obce Vieska, tragickú nehodu neprežil vodič Audi (foto)