Jozef Mihál, europoslanec /RE/. PHOTO: FB JM.

Jozef Mihál o Ukrajine: Cesta k členstvu v EÚ je zložitý proces, ktorý ponúka veľké podnikateľské príležitosti

Samit “Mind Entrepreneur” v Kyjeve. 🇪🇺🇺🇦

Som veľmi rád, že som mal tú česť prednášať na tému „Podnikateľské príležitosti pred členstvom v EÚ“, pričom som sa zameral na budúcnosť ukrajinských podnikov v kontexte európskej integrácie.

Cesta k členstvu v EÚ je zložitý proces, ktorý ponúka veľké podnikateľské príležitosti. Pre ukrajinských podnikateľov a podniky tento proces nepredstavuje len vstup na rozsiahly a etablovaný trh, ale aj šancu na zvýšenie štandardov, zlepšenie inovácií a integráciu do širšej siete obchodu a spolupráce.

Najdôležitejšie body z môjho prejavu:

🔹 Zdôraznenie odolnosti a dynamiky európskych MSP, ktoré sú základom našich ekonomík a stoja na čele inovácií a sociálnych zmien. V Európskej únii tvoria MSP viac ako 98 % všetkých podnikov a sú kľúčové pre hospodársky rast, inovácie a zamestnanosť.

🔹 Diskusia o kľúčových podporných štruktúrach EÚ, ako je EU4Business, ktorá poskytla viac ako 55 miliónov EUR vo forme grantov na podporu ukrajinských MSP. Tieto iniciatívy sú súčasťou širšieho úsilia o zabezpečenie toho, aby boli podniky nielen pripravené splniť prísne normy trhu EÚ, ale aj prosperovať v konkurenčnom globálnom prostredí.

Viac..  Michal Wiezik: Dlho som váhal s uverejnením tohto videa, no po tom, ako Huliak ulovil mladú medvedicu, ho uverejniť musím

🔹 Vyzdvihnutie významu digitálnej transformácie pre ukrajinské podniky. V EÚ sa kladie dôraz na digitálne certifikáty a zjednodušené procesy, čo pomáha odstrániť byrokraciu a umožňuje podnikom sústrediť sa viac na ich rast.

Vyzval som ukrajinských podnikateľov, aby využili tieto príležitosti a prispôsobili sa regulovanému, ale spravodlivému trhovému prostrediu, ktoré odmeňuje inovácie a etické obchodné postupy. Je to šanca získať prístup k takmer pol miliarde spotrebiteľov a priniesť bezprecedentné možnosti rastu.

Držím ukrajinským MSP palce a želám im úspešné zvládnutie tejto transformácie!

Jozef Mihál, europoslanec /RE/.

O red

Odporúčame pozrieť

polnohospodarske produkty

Od štvrtka platia predĺžené opatrenia EÚ na dovoz agrokomodít z Ukrajiny

Európska komisia (EK) vo štvrtok upozornila, že 6. júna nadobudlo účinnosť nariadenie prijaté Radou EÚ …

Consent choices